2012-03-22 12:28:15
Φωτογραφία για ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ 11 ΜΕΤΡΑ ΤΑ ΚΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ
Δεν θα μπορεί να ξεπερνούν τα 11 μέτρα σε ύψος οι χρήσεις αμιγούς κατοικίας που θα επιτραπούν στο παράκτιο μέτωπο του Αγίου Κοσμά, με νέα τροποποίηση που επέφερε στο νομοσχέδιο για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Τη σχετική τροποποίηση ανακοίνωσε ο υπουργός στην Ολομέλεια της Βουλής και αφού προηγουμένως είχε συνεδριάσει ο αρμόδιος Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας του ΠΑΣΟΚ, στον οποίο αρκετοί βουλευτές είχαν εκφράσει τις επιφυλάξεις τους για την προωθούμενη διάταξη με την οποία επιτρέπεται να γίνουν και κατοικίες στο παράκτιο μέτωπο του Αγίου Κοσμά.

Ειδικά για το παράκτιο μέτωπο η νομοθετική ρύθμιση, μετά και από τις προσθήκες που ανακοίνωσε το πρωί ο υπουργός, διαμορφώνεται ως εξής: Ειδικά για το τμήμα του Μητροπολιτικού Πόλου το οποίο περιλαμβάνει τα ακίνητα του πρώην Ολυμπιακού Κέντρου Ιστιοπλοϊας Αγίου Κοσμά και του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Νεότητας Αγίου Κοσμά, ο συντελεστής δόμησης ορίζεται σε 0,25 και το μέγιστο ύψος κτηρίων τα 16 μέτρα. Κατ΄εξαίρεση επιτρέπεται η κατασκευή ενός και μόνο υψηλού κτηρίου ειδικής αρχιτεκτονικής σχεδίασης. Επιτρέπονται επίσης και οι χρήσεις αμιγούς κατοικίας που δεν μπορεί να υπερβαίνει το 40% της συνολικής έκτασης του παράκτιου μετώπου με συντελεστή δόμησης 0,6 και ανώτατο επιτρεπόμενο ύψος τα 11 μέτρα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΝΑΥΑΓΙΟ…
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΝΑΥΑΓΙΟ…
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ