2012-10-31 11:03:46
Φωτογραφία για Στο πλευρό του Κώστα Βαξεβάνη οι Χαλκιδέοι
Η δημοσιοποίηση της περίφημης λίστας Λαγκάρντ, με τα ονόματα Ελλήνων καταθετών σε Ελβετική Τράπεζα, προκάλεσε την σύλληψη του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, εκδότη του περιοδικού που δημοσίευσε την περίφημη λίστα.

Η σύλληψη του δημοσιογράφου προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις, κυρίως εξαιτίας του γεγονότος ότι τα αντανακλαστικά της Δικαιοσύνης λειτούργησαν πολύ γρήγορα στην προκειμένη περίπτωση, ενώ σε άλλες περιπτώσεις ( που αφορούν σε πολιτικά πρόσωπα) λειτουργούν με πιο αργούς ρυθμούς.

Τι πιστεύουν όμως οι Χαλκιδέοι για την υπόθεση αυτή; Ήταν σωστή ενέργεια η δημοσιοποίηση, μέσω του περιοδικού, της λίστας και πώς κρίνουν τη σύλληψη του Κώστα Βαξεβάνη με την διαδικασία του αυτοφώρου;

Μία νεανική παρέα, η Χριστίνα Αναστασοπούλου, ο Έντρυ Σουλόκοκα, η Ιωάννα Χαϊνά και ο Νίκος Πέτρου μίλησαν ...έξω από τα δόντια για το θέμα και τόνισαν: " Δυστυχώς ζούμε σε εποχή ...χούντας και δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι. Όποιος τολμάει να πει την αλήθεια τιμωρείται. Καλά έκανε ο δημοσιογράφος και δημοσίευσε τη λίστα, αυτή είναι η δουλειά του και κακώς συνελήφθη."


Οι κουμπάρες Μαρία Μιχαλάρα και Ελευθερία Θεολόγη συμφωνούν κι αυτές ότι πολύ καλά έκανε ο δημοσιογράφος και δημοσιοποίησε τη λίστα, ενώ επιπλέον προσθέτουν: " Όπως αποδείχτηκε, κάποιοι δεν ήθελαν να αποκαλυφθούν τα ονόματα της λίστας. Ο δημοσιογράφος δεν έπρεπε σε καμία περίπτωση να συλληφθεί επειδή έκανε τη δουλειά του."

Ο πρώην αντιδήμαρχος Τηλέμαχος Ζήκος διαφωνεί επίσης με τη σύλληψη του Κώστα Βαξεβάνη και επισημαίνει: " Η δημοσιογραφία είναι λειτούργημα και στηρίζεται στις αποκαλύψεις, είτε αρέσουν σε κάποιους, είτε όχι. Έπρεπε να γίνει γνωστή αυτή η λίστα με τα ονόματα και πρέπει να διερευνηθεί ποιοι απ΄αυτούς δεν έχουν πληρώσει φόρους, ώστε να πληρώσουν."

Οι μοναδικές, απ΄όσους μίλησαν στο ρεπορτάζ, που πιστεύουν ότι έπρεπε να συλληφθεί ο δημοσιογράφος, είναι η Μαριάννα Κρητικού και η Βασιλική Πατσιούρη, οι οποίες υποστηρίζουν ότι: " Η Δικαιοσύνη έχει τον πρώτο λόγο σε αυτή την υπόθεση και κακώς δημοσιεύτηκε η λίστα. Καταρχήν δεν γνωρίζουμε αν είναι αυθεντική και κατά πόσο οι αναφερόμενοι σ΄αυτή έχουν κάνει κάποια παράνομη πράξη. Ο δημοσιογράφος βιάστηκε να την δημοσιοποιήσει, για να πουλήσει και τώρα πρέπει να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη."
egnomi
pontikonews
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ