2012-11-01 03:13:02
Φωτογραφία για Να «κλείσει» τα ανοιχτά ζητήματα με την τρόικα καλεί το Eurogroup την Ελλάδα
«Ανοιχτά παραμένουν τα ζητήματα μεταξύ Ελλάδας και τρόικας», επισημαίνει σε προσχέδιο του το Eurogroup.

Συγκεκριμένα οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης πρόκειται να πιέσουν την Αθήνα να διευθετήσει τα «εναπομείναντα» ζητήματα που αφορούν τα νέα μέτρα λιτότητας με βάση το πρόγραμμα διάσωσης, σύμφωνα με πληροφορίες του Dow Jones Newswires και να δηλώσουν ότι μπορεί να υπάρξει απόφαση στις 12 Νοεμβρίου για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.

Στο προσχέδιο αναφέρεται ότι «καλούμε τις ελληνικές αρχές να επιλύσουν τα εκκρεμή ζητήματα, ώστε να οριστικοποιηθούν γρήγορα οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα».

Ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, πρόκειται να επισημάνει στο κείμενο της ανακοίνωσης ότι «είναι έτοιμος να συγκαλέσει συνεδρίαση του Eurogroup στις 8 Νοεμβρίου» προκειμένου να υπάρξει μια συζήτηση εν όψει της προγραμματισμένης συνάντησης στις 12 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες.

Αλλά για να συγκληθεί αυτή η έκτακτη ενδιάμεση συνάντηση, ο Γιούνκερ πρόκειται να αναφέρει στην ανακοίνωση ότι θα πρέπει να είναι έτοιμα τα απαραίτητα έγγραφα. Αν και δεν παρέχονται λεπτομέρειες για το τι εννοεί με αυτό, είναι πιθανό να αναφερόταν στην πλήρη έκθεση της τρόικας για το ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογών, όπως και στα έγγραφα για τη βιωσιμότητα του χρέους.

Η ανακοίνωση αυτή, η οποία υπόκειται σε αλλαγές, προετοιμαζόταν ενώ οι υπουργοί της ευρωζώνης διεξάγουν τηλεδιάσκεψη για την Ελλάδα.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ