2012-11-01 04:10:33
Φωτογραφία για Βρήκαν πάνω από 5.000 «χαμένα» δημόσια ακίνητα..Έχουν φάει το καταπέτασμα από μίζες κάποιοι πονηροί...
Τάξη στο χάος επιχειρεί να βάλει το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού προσπαθώντας να ανακαλύψει τι πραγματικά τού ανήκει μέσω του Αρχαιολογικού Κτηματολογίου.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία το δημόσιο έχει υπερτριπλάσια περιουσία αφού υπάρχουν περιπτώσεις που έχουν παραχωρεί φιλέτα στην Πλάκα και τη Ρόδο για πολιτιστικές δράσεις έναντι μηδαμινού ή ευτελούς μισθώματος και έχουν μετατραπεί σε σπίτια και επιχειρήσεις.

Επίσης διαπιστώθηκε πως δημόσιες εκτάσεις κοντά σε αρχαιολογικούς χώρους που καταπατώνται ενώ τεράστια είναι τα έσοδα από εμπορικά διαμερίσματα που χάνονται.

Με το Αρχαιολογικό Κτηματολόγιο θα επιχειρηθεί η πλήρης καταγραφή όλων των ακινήτων που έχουν αποκτηθεί από το υπουργείο κυρίως για αρχαιολογικούς σκοπούς, και το οποίο θα είναι προσβάσιμο από τους πολίτες μέσω Διαδικτύου.

Σημειωτέο ότι στους καταλόγους της πρώην Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου έχουν καταγραφεί μόλις 2.345 ακίνητα σε όλη τη χώρα διαχειριστικής αρμοδιότητας του υπουργείου, ενώ στο Αρχαιολογικό Κτηματολόγιο έχουν εντοπιστεί 7.500 ακίνητα, τα οποία καλύπτουν περί τα 100.000 στρέμματα.
Eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ