2012-11-01 17:26:02
Φωτογραφία για Μαζί φυτεύουμε τη λύση στα μεταλλαγμένα!
Η Greenpeace καλεί τους καταναλωτές να γίνουν η κινητήρια δύναμη της νέας της δράσης και να καλλιεργήσουν μαζί ελληνικό, κτηνοτροφικό κουκίγια την παραγωγή ντόπιας ζωοτροφής χωρίς μεταλλαγμένα.

Ο κόσμος μπορεί να στηρίξει αυτή τη δράση μέσα από την ιστοσελίδα www.projectmass.org προσφέροντας οποιοδήποτε ποσό ώστε να αγοραστούν οι σπόροι, να γίνουν οι απαραίτητες προεργασίες και να καλλιεργηθεί ένα χωράφι, έκτασης 50 στρεμμάτων, μέσα στο Νοέμβρη. Σκοπός είναι να θεριστεί την άνοιξη και τα κουκιά να μεταποιηθούν σε ζωοτροφή με την οποία θα τραφούν ζώα που θα παράξουν γάλα, δείχνοντας έτσι τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να παράγουμε πραγματικά ποιοτικά και ντόπια ζωικά προϊόντα χωρίς τη χρήση ακριβής σόγιας.

Η νέα αυτή πρωτοβουλία της Greenpeace έχει στόχο να ανοίξει ένα καινούριο δρόμο στην παραγωγή ζωικών προϊόντων στη χώρα μας, με πολλαπλά άμεσα οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά οφέλη
. Η αύξηση της πρωτογενούς αγροτικής παραγωγής θα τονώσει σημαντικά την οικονομία, εξοικονομώντας ταυτόχρονα σημαντικούς πόρους από τις εισαγωγές ζωοτροφών. Παράλληλα, σε μία περίοδο διατροφικής κρίσης με τις τιμές σε βασικά διατροφικά είδη, όπως το γάλα, να έχουν εκτιναχθεί, η εγχώρια παραγωγή ζωοτροφών μπορεί να συμβάλει στη διατροφική ασφάλεια της χώρας και την ενίσχυση του αρνητικού εμπορικού ισοζυγίου. Τέλος, η καλλιέργεια ντόπιων ζωοτροφών σηματοδοτεί μία στροφή της χώρας σε ένα νέο αγροτικό και παραγωγικό μοντέλο βασισμένο στη βιωσιμότητα που μπορεί να πάρει και εξαγώγιμες διαστάσεις.

Η πρωτοβουλία αυτή στέλνει ένα ακόμη δυνατό μήνυμα στις εταιρείες ζωικών προϊόντων που οι περισσότερες αυτή τη στιγμή σιωπούν, αλλά και στον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ζητώντας τους να υλοποιήσουν το ταχύτερο δυνατό τη στροφή σε ντόπια κτηνοτροφικά φυτά και απεξάρτηση από τη σόγια (εισαγόμενη και μη) είναι πιο επείγουσα και επίκαιρη από ποτέ. Ο δρόμος προς την καλλιέργεια ντόπιων κτηνοτροφικών φυτών που ανοίγει η Greenpeace μαζί με τους πολίτες της χώρας, μπορεί να ολοκληρωθεί μόνο αν όλες οι πλευρές αναλάβουν τις ευθύνες τους. Αξιοποιώντας στρατηγικά τις πολλαπλές δυνατότητες της Ελληνικής γης, αλλά και τα διαθέσιμα κονδύλια, για να ενισχυθεί αυτή η μορφή πρωτογενούς παραγωγής, η οποία αποτελεί άλλωστε συμβατική υποχρέωση της χώρας μας βάσει των αναθεωρημένων, ευρωπαϊκών κανονισμών.

‘Η χειμερινή καλλιεργητική περίοδος των κτηνοτροφικών φυτών βρίσκεται σε εξέλιξη και οι καταναλωτές δεν μπορούν να περιμένουν πότε θα κινητοποιηθούν οι εταιρείες ζωικών προϊόντων, οι περισσότερες από τις οποίες σιωπούν. Παραπάνω από 52.000 πολίτες ήταν στο πλευρό μας όταν κάποιες από τις εταιρείες ανακοίνωσαν τα πρώτα βήματά τους για στροφή στα ελληνικά κτηνοτροφικά φυτά και όταν ακούσαμε τις πρώτες εξαγγελίες του υπουργού, αλλά δεν σταματάμε εδώ. Με τη συμβολή του κόσμου πάμε ένα βήμα πιο πέρα και καλλιεργούμε μαζί κτηνοτροφικά κουκιά, για να γίνει η χώρα μας και πάλι παραγωγική’ τόνισε η Έλενα Δανάλη, υπεύθυνη της εκστρατείας της Greenpeace για τη βιώσιμη γεωργία.

Η Greenpeace καλεί τον κόσμο να στηρίξει αυτή τη δράση μέσα από την ιστοσελίδα www.projectmass.org και να πιέσει τις εταιρείες ζωικών προϊόντων και τον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων4 να προχωρήσουν αποφασιστικά στην καλλιέργεια ντόπιων κτηνοτροφικών φυτών για την παραγωγή ελληνικών ζωοτροφών.

projectmass.org
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ