2012-11-01 17:25:09
Φωτογραφία για Διαλύεται το ΠΑΣΟΚ: Σκανδαλίδης - Σαχινίδης «καλοβλέπουν» την καρέκλα του Βενιζέλου
Στην κόψη του ξυραφιού βαδίζει το ΠΑΣΟΚ. Οι διαλυτικές τάσεις που παρατηρούνται έχουν οδηγήσει το κόμμα σε περιδίνηση λίγες μέρες πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία για τα μέτρα που θα επιτρέψουν τη χώρα να εισπράξει τη μεγάλη δόση των 31,5 δισ. ευρώ.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος και οι στενοί του συνεργάτες επιχειρούν να βρουν λύση ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα και το ΠΑΣΟΚ να εμφανιστεί συντεταγμένο στην Βουλή, χωρίς να το έχουν κατορθώσει προσώρας. Τα πρώτα -κακά για το ΠΑΣΟΚ και την κυβερνητική συνοχή- δείγματα εμφανίστηκαν κατά την ψηφοφορία για τις αποκρατικοποιήσεις με τη διαφοροποίηση πολλών βουλευτών από την επίσημη γραμμή.

Οι εκρήξεις ήρθαν αργότερα, κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ, όπου ακούστηκαν βαριές κουβέντες μεταξύ συντρόφων, με κορυφαία τη διένεξη των Πάρι Κουκουλόπουλου και Λεωνίδα Γρηγοράκου. Ουδέποτε άλλοτε στο ΠΑΣΟΚ εκστομίστηκαν ανάλογες κουβέντες στη διάρκεια κομματικής διαδικασίας.


Ούτε στο περίφημο Πεντελικό, οπότε το ΠΑΣΟΚ έφτασε ένα βήμα πριν από τη διάσπαση. Η απόφαση του βουλευτή Μιχάλη Κασσή να δηλώσει ότι ανεξαρτητοποιείται και η αποχώρηση από το ΠΑΣΟΚ της πρώην υπουργού και Γραμματέως του κόμματος Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, προκάλεσαν τριγμούς, ενώ λάδι στη φωτιά έριξε η Κατερίνα Μπατζελή η οποία έθεσε ζήτημα ηγεσίας.

Από κοντά και η «Αριστερή Πρωτοβουλία» του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου που ζήτησε από την ηγετική ομάδα να αποχωρήσει από την κυβέρνηση, προσθέτοντας ότι αν συνεχίσει την ίδια πολιτική, σύντομα θα βρεθεί μόνη της. Στη συνεδρίαση της ΚΟ δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ δημιουργείται μια νέα ομάδα, από τους Μάρκο Μπόλαρη, Θεοδώρα Τζάκρη, Γιάννη Δριβελέγκα, Φίλιππο Σαχινίδη, Θάνο Μωραΐτη και Θόδωρο Παραστρατίδη.

Ορισμένοι έσπευσαν να την βαφτίσουν «ομάδα των έξι», προκαλώντας συνειρμούς με την «ομάδα των τεσσάρων» (Σημίτης, Βάσω Παπανδρέου, Πάγκαλος, Αυγερινός) που έφεραν στην προεδρεία τον Κώστα Σημίτη. Κοινό σημείο αναφοράς της «ομάδας των έξι» είναι ότι άπαντες έχουν Παπανδρεϊκό παρελθόν.

Το γεγονός κάνει στελέχη της Ιπποκράτους να υποπτεύονται ότι οι κινήσεις τους, ενδεχομένως, να έχουν τις ευλογίες του πρώην προέδρου- αυτό το διαψεύδουν κατηγορηματικά συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου. Παρά το γεγονός ότι ο Μάρκο Μπόλαρης και η Θεοδώρα Τζάκρη είναι πολιτικοί φίλοι του Ανδρέα Λοβέρδου, λέγεται ότι- αν τεθεί θέμα ηγεσίας, η «ομάδα των έξι» θα μπορούσε να στηρίξει για μεταβατικό αρχηγό του ΠΑΣΟΚ τον Κώστα Σκανδαλίδη.

Και λέμε «μεταβατικό» γιατί οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η μύχια σκέψη τους είναι η εκλογή προέδρου που να ανήκει σε μια νεώτερη γενιά- αυτή των «40άρηδων». Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι η συγκεκριμένη ομάδα, προκρίνει για τη θέση του μελλοντικού αρχηγού τον Φίλιππο Σαχινίδη.

Ωστόσο και εδώ υπάρχει πρόβλημα: Ο Φ. Σαχινίδης με τα χρόνια που έχει θητεύσει στο υπουργείο οικονομικών και την πολιτική που υπερασπίστηκε, το μόνο που δεν μπορεί να θεωρηθεί είναι «αντιμνημονιακότερος» του Βενιζέλου.

Περισσότερο προς… Παπακωνσταντίνου μοιάζει στα μάτια των πολιτών.

Πηγή: newpost
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ