2012-11-01 20:11:53
Φωτογραφία για Πλημμύρισαν στο Βόλο από το ξαφνικό μπουρίνι  (video)
Το ξαφνικό μπουρίνι που ξέσπασε στο Βόλο γύρω στις 3:30 το απόγευμα και διήρκησε περίπου ένα τέταρτο, είχε σαν αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι κεντρικοί αλλά και περιφερειακά, ενώ σε λίμνη μετατράπηκε η λεωφόρος Λαμπράκη έξω από το Δημαρχείο.

Σε κάποιες περιπτώσεις σε κάθετους στην Ιάσονος και της Δημητριάδος δρόμους, η στάθμη του νερού ξεπερνούσε το πεζοδρόμιο, ενώ πολλά φρεάτια, αν και είχαν καθαριστεί, όπως ανέφερε στην ΕΡΑ Βόλου ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Χαρ. Τσαμπάζης, εντούτοις μπλοκάρισαν από φερτές ύλες, ενώ η δύναμη του νερού έβγαλε πολλές σχάρες φρεατίων από τη θέση τους. «Δεν είχαμε σοβαρά προβλήματα, σε καμία συνοικία, ούτε και στο κέντρο.

Η αλήθεια είναι ότι δεν το περιμέναμε το μπουρίνι. Η ΕΜΥ έκανε λόγο για απλές βροχοπτώσεις. Πράγματι κάποια φρεάτια είχαν κλείσει από τις φερτές ύλες, αλλά βγήκαν αμέσως έξω τα συνεργεία της υπηρεσίας και σε είκοσι λεπτά από την ώρα που σταμάτησε η βροχή, το νερό είχε φύγει από όλους τους δρόμους. Ευτυχώς που δεν διήρκησε το μπουρίνι περισσότερο» ανέφερε. Κάτοικοι πάντως ανέφεραν ότι και δρόμοι στη συνοικία της Νεάπολης πλημμύρισαν και στο Παλιό Λιμεναρχείο επίσης.


Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε πάντως πολλές κλήσεις για φραγμένα φρεάτια. Άνδρες της υπηρεσίας παρενέβησαν όμως μόνο στην περίπτωση ενός αλόγου που ήταν δεμένο στο χείμαρρο Κραυσίνδωνα λίγο πιο πάνω από της 2ας Νοεμβρίου. Περίοικοι τους κάλεσαν και πήγαν και το έλυσαν, για να μην κινδυνεύσει να πνιγεί.

Τέλος λόγω «εμφράγματος» που υπέστη αγωγός ομβρίων στην Αγριά, στο ύψος της κλινικής του Μπισακού, γέμισε νερά το οδόστρωμα της επαρχιακής οδού για αρκετή ώρα και απαιτήθηκε η παρέμβαση μηχανήματος της υπηρεσίας καθαριότητας για να τον καθαρίσει και να κυλήσει απρόσκοπτα το νερό προς τη θάλασσα.

ert.gr

almirosinfo.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ