2012-11-01 20:11:02
Φωτογραφία για Υπογραφή διμερούς οικονομικής συνεργασίας Ελλάδας - Ν. Αφρικής
Με την υπογραφή διμερούς οικονομικής συμφωνίας που θα διευρύνει σημαντικά τις οικονομικές σχέσεις Ελλάδας- Νοτίου Αφρικής, επισφραγίζεται... η περιοδεία του υφυπουργού Εξωτερικών Κώστα Τσιάρα στη Νότιο Αφρική. Στη συμφωνία, η οποία θα υπογραφεί αύριο από τον Έλληνα υφυπουργό και τον Νοτιαφρικανό υπουργό Μεταφορών Μπενεντίκτ Μάρτινς, προβλέπεται η ενθάρυνση συνεργασίας μεταξύ οικονομικών παραγόντων των δύο χωρών και η προώθηση των επενδύσεων.

Ο κ. Τσιάρας πραγματοποιεί περιοδεία στη Ν. Αφρική από την περασμένη Τρίτη, στο πλαίσιο της οποίας θα επισκεφθεί το Γιοχάνεσμπουργκ, την Πρετόρια, το Κέιπ Τάουν και το Ντέρμπαν, όπου θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους της ελληνορθόδοξης εκκλησίας και των ελληνικών κοινοτήτων.

Ήδη ο υφυπουργός στο Γιοχάνεσμπουργκ συναντήθηκε με τον μητροπολίτη Ιωαννουπόλεως και Πρετόριας Δαμασκηνό, ενώ επισκέφθηκε το γροκομείο της ελληνικής κοινότητας «Νομίκειος Στέγη Γερόντων» όπου στεγάζονται 37 γέροντες και το σχολείο SAHETI, ένα από τα σημαντικότερα πρότυπα σχολεία της ελληνικής ομογένειας, το οποίο είναι και το μοναδικό ελληνικό ημερήσιο παροικιακό σχολείο που υπάρχει στη Νότιο Αφρική.

Ο κ. Τσιάρας θα επισκεφθεί, επίσης το Τμήμα Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Γιοχάνεσμπουργκ, το σχολείο στο Σοβέτο και θα έχει συνάντηση με τον μητροπολίτη Καλής Ελπίδας, όπως επίσης και συναντήσεις με την Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων Νοτίου Αφρικής και εκπροσώπους των ελληνικών κοινοτήτων του Κέιπ Τάουν και του Ντέρμπαν.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ