2012-11-01 22:19:28
Φωτογραφία για Πανελλήνιος Σύλλογος Πρόληψης και Συμπαράστασης Ανήλικων Θυμάωυν Τροχαίων Ατυχημάτων
Ο «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ», ιδρύθηκε το 1998 από άτομα ευαισθητοποιημένα στα τροχαία ατυχήματα. Όπως γνωρίζουμε όλοι μας, είναι τραγικό το φαινόμενο των τροχαίων ατυχημάτων τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας.Οι στατιστικές είναι τραγικές αν αναλογισθούμε ότι ένας στους τρεις ‘Ελληνες θα εμπλακεί μια φορά στη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα.

Είναι σαν να διαγράφεται μια κωμόπολη κάθε χρόνο απ’το χάρτη της Ελλάδος!!!

Ο Σύλλογός μας, στα χρόνια δημιουργίας του, αγωνίζεται και προσπαθεί να μάθει στα παιδιά μας την σωστή κυκλοφοριακή αγωγή και την χρησιμότητα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.), μέσα από ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων που στηρίζεται κυρίως στην εθελοντική βοήθεια των μελών του.

Το έργο μας είναι δύσκολο και έχει τεράστια ευθύνη, όμως και με την δική σας πολύτιμη βοήθεια προσπαθούμε για να είναι το μέλλον των παιδιών μας λιγότερο αναίμακτο και περισσότερο ασφαλές.


Μετά τιμής

Το Διοικητικό Συμβούλιο

ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΙ

Ο σκοπός και οι στόχοι του Συλλόγου, είναι να ενημερώσουν τους μαθητές, τους γονείς μα και το ευρύ κοινό την σωστή κυκλοφοριακή αγωγή και την χρησιμότητα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.). Ο απώτερος σκοπός μας είναι να μάθουν τα παιδιά μας να συμπεριφέρονται, σαν ενηλικιωθούν, με σεβασμό και υπευθυνότητα απέναντι στον εαυτό τους και στον συνάνθρωπο τους, είτε σαν οδηγοί, είτε σαν πεζοί.

Και εκεί εντείνουμε τις προσπάθειές μας. Γι’αυτό δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στην εκμάθηση του Κ.Ο.Κ σε παιδιά ηλικίας 07-16 ετών.

Οι στόχοι μας:

Εκμάθηση και κατανόηση του βασικού λεξιλογίου το οποίο σχετίζεται με την οδική ασφάλεια

Την διαφοροποίηση δρόμου-πεζοδρομίου και κατανόηση του τελευταίου απ’τους πεζούς

Κατανόηση της χρησιμότητας των διαβάσεων πεζών και φαναριών

Κατανόηση χρησιμότητας της ζώνης ασφαλείας και του κράνους κατά την οδήγηση

Την ασφαλή οδική και κυκλοφοριακή συμπεριφορά

Την εκπαίδευση στον Κ.Ο.Κ.

Τις πρώτες βοήθειες σε τροχαία ατυχήματα

Στηρίζουμε ανήλικα παιδιά (έως 18 ετών), με όποιον τρόπο μας ζητηθεί (φάρμακα, ιατρική περίθαλψη, νομική κάλυψη, ηθική συμπαράσταση).

Διαχωρισμός ηχητικών σημάτων που έχουν σχέση με την κυκλοφοριακή κίνηση και αντίληψη διευθύνσεων και αποστάσεων.

Γίνεται κατανοήτο λοιπόν πως οι δυσκολίες είναι πολλές και ποικίλλες και απαιτείται μεγάλη προσπάθεια από τα μέλη του Συλλόγου η υλοποίηση αυτών των στόχων.

Βασιζόμαστε λοιπόν και στη δική σας βοήθεια διότι οι βασικές αρχές του Κ.Ο.Κ. πρέπει πρώτα να ξεκινάνε από εμάς τους ίδιους.

Όταν τα παιδιά μας, παρακολουθούν τις κινήσεις μας και αυτές είναι σωστές και με σεβασμό προς τον συνάνθρωπο, να είστε σίγουροι ότι θα ακολουθήσουν τα δικά μας σωστά βήματα.

Στοίχεια Πιστοποίησης Συλλόγου

Α.Φ.Μ.: 099266257, Δ.Ο.Υ.: ΚΒ΄ ΑΘΗΝΩΝ

Αρ. Αποφάσεως Πρωτοδικείου Αθηνών: 2739/1998

Εθνικό και Νομαρχιακό Μητρώο Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα: 09110ΣΥΕ11098Ο82Ν – 0660

Ειδικό Μητρώο Εθελοντών μη Κυβερνητικών Οργανώσεων: 09110ΣΥΕ11098Ο82Ν – 0587

Δείτε το site εδώ: www.atiximata.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ