2012-11-01 23:23:19
Φωτογραφία για Προσπαθούν να πείσουν την Ουγγαρία ότι η τρόικα είναι «αξιόπιστος εταίρος»
Το ΔΝΤ σημείωσε σήμερα ότι οι διαπραγματεύσεις τις οποίες διεξάγει με την κυβέρνηση της Ουγγαρίας με αντικείμενο τον ενδεχόμενο δανεισμό της δεν μπορεί να... σημειώσουν πρόοδο αν η Βουδαπέστη αμφιβάλλει ότι ο διεθνής οικονομικός οργανισμός αποτελεί "αξιόπιστο εταίρο".

"Θα ήταν δυνατή μια σημαντική πρόοδος στις διμερείς διαβουλεύσεις εάν οι ουγγρικές αρχές αναγνώριζαν ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ΔΝΤ είναι αξιόπιστοι εταίροι ως προς την εκπόνηση του προγράμματος μεταρρυθμίσεων", είπε στην Ουάσινγκτον στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Τζέρι Ράις, εκπρόσωπος του ΔΝΤ.

Ωστόσο ο ίδιος σημείωσε πως "δεν προβλέπεται, προσεχώς, να σταλεί στην Ουγγαρία" αντιπροσωπεία του Ταμείου.

Η Βουδαπέστη ζητεί δανεισμό ύψους 15 δισεκατομμυρίων ευρώ, αλλά θέλει ευνοϊκότερους όρους από εκείνους που θέτει η Τρόικα (ΔΝΤ, ΕΚΤ, Ευρωπαϊκή Επιτροπή).

Στα μέσα του προηγούμενου μήνα ο συντηρητικός πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν διαβεβαίωνε ότι "η συμφωνία με την τρόικα είναι κοντά", παρά την κυβερνητική εκστρατεία με κεντρικό σύνθημα : "Η Ουγγαρία δεν απεμπολεί την ανεξαρτησία της για χάρη του ΔΝΤ".

Πάντως κατόπιν ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας έγραψε στη σελίδα του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook ότι "δεν αποδέχομαι τους όρους που θέτει το ΔΝΤ".

Αυτήν την εβδομάδα, ο Μιχάλι Βάργκα, υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου αρμόδιος για τις διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ δήλωσε "με ή χωρίς βοήθεια από το ΔΝΤ, η ζωή θα συνεχιστεί".
apospasma
pontikonews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ