2012-03-22 15:24:11
Φωτογραφία για Απίστευτο: Το blog του Σαμαρά παραδέχτηκε οτι έρχονται εξοντωτικά μέτρα 16 ΔΙΣ τον Ιούνιο!
Διαβάζουμε επι λέξη αν και μάλλον "ξεχνάνε" οτι και ο προεδρός τους έχει ήδη υπογράψει:

"Αν αποδειχθεί τελικά ότι ο Παπαδήμος και ο Βενιζέλος έχουν υπογράψει κρυφές συμφωνίες για μέτρα που δεν ανακοίνωσαν, τότε ο ελληνικός λαός πρέπει να τα κατεδαφίσει όλα Και πρέπει πλέον να ξεκαθαρίσει και η Νέα Δημοκρατία αν γνωρίζει ποια ακριβώς είναι η συμφωνία για το ύψος των μέτρων που καλούνται να υποστούν οι Έλληνες την επόμενη διετία.

Διότι η δική της κυβέρνηση είναι αυτή που θα κληθεί να τα εφαρμόσει τα μέτρα και να υποστεί την κοινωνική πίεση. Κι εξηγούμαστε:

Στις αρχές Μάρτη γνωρίζαμε ότι τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν τον Ιούνιο είναι 11,5 δισ. ευρώ. Τόσα μας είπαν ότι συμφώνησαν με την τρόικα.

Πριν λίγες ημέρες η έκθεση του ΔΝΤ έκανε λόγο για μέτρα που θα έπρεπε να φτάσουν τα 14 δισ. ευρώ για τη διετία 2013-2014 ενώ το συνολικό πακέτο 2010-2014 θα έφτανε τα 63 δισ.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, όμως, στις Βρυξέλλες, και συγκεκριμένα στο Γιούρογκρουπ συζητήθηκαν μέτρα που θα φτάσουν τα 16 δισ. και συνολικά τα 65 δισ. ευρώ. Κάθε βδομάδα δηλαδή προστίθενται και δύο δισ. ευρώ και δείχνουν όλα ότι εν υπάρχει πάτος. Μάλιστα, φαίνεται να κυκλοφορούν δύο κείμενα της συμφωνίας, το ένα το πόρισμα της Κομισιόν και το άλλο η απόφαση του συμβουλίου για την αλλαγή του Μνημονίου. Στο πρώτο κείμενο αναφέρει ότι «οι διαθέσιμες προβολές για το 2013 και 2014 εμφανίζουν μεγάλο δημοσιονομικό κενό σε σχέση με τους αναθεωρημένους στόχους».

Αν υποθέσουμε ότι έχουν ήδη ληφθεί μέτρα ύψους 49 δισ. ευρώ, απομένουν 16 δισ. τα οποία αναλύονται ως εξής: Τα 11,4 δισ. είναι οι παρεμβάσεις που θα ανακοινωθούν τον Ιούλιο ενώ άλλα 4,6 δισ. «ξεχάστηκαν» και κανείς δε μιλά γι’ αυτά καθώς πρόκειται για δεσμεύσεις από το μεσοπρόθεσμο του περασμένου καλοκαιριού.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τα χρήματα που πληρώσαμε ή πρέπει να πληρώσουμε είναι τα εξής:

http://www.antinews.gr/2012/03/22/152946/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ