2012-03-22 15:20:03
Φωτογραφία για Πρόταση νόμου 27 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ
Ρεπορτάζ: Κωνσταντάτου Μαριάνθη

Πρόταση νόμου με αντικείμενο την «παροχή κινήτρων επιστροφής καταθέσεων από τράπεζες του εξωτερικού» κατέθεσαν 27 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Γρηγόρη Νιώτη.

«Γνωρίζοντας ότι εκατοντάδες δισεκατομμυρίων ευρώ υπάρχουν σε καταθέσεις και σε άλλα χρηματοοικονομικά ή μη προϊόντα στο εξωτερικό, Ελλήνων φορολογουμένων φυσικών προσώπων και επιτηδευματιών, κύριος στόχος της πρότασης νόμου είναι να ελεγχθεί αν τα κεφάλαια αυτά έχουν φορολογηθεί νόμιμα και αν όχι, να επιβληθούν φόροι και προσαυξήσεις αναδρομικά από το 2001, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην είσπραξη νέων πόρων με την πάταξη της φοροδιαφυγής και στην ανακατανομή των φορολογικών βαρών με στόχο την ενίσχυση των εσόδων και την ανακούφιση των συνήθως φορολογουμένων (μισθωτοί, συνταξιούχοι κτλ)», αναφέρουν οι βουλευτές και προτείνουν :

1. Όλες οι τράπεζες που δραστηριοποιούνται στην χώρα έχουν να συνδράμουν με κάθε τρόπο, παρέχουσες τα στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών με ποσά άνω των εκατό χιλιάδων ευρώ (€100.000) που εξήλθαν στο εξωτερικό.

2. Να συγκροτηθούν σε κάθε περιφέρεια ειδικά συνεργεία ελέγχου με βοηθητικό προσωπικό ιδιώτες λογιστές – φοροτεχνικούς κατόχους πτυχίου Ά τάξης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος που θα ελέγχουν αυτά τα χρηματικά ποσά αναδρομικά από το οικονομικό έτος 2001.

3. Να επιβληθεί για όσα ποσά δεν έχουν φορολογηθεί νόμιμα, φόρος έως 45% συν τις προσαυξήσεις. Καταυτόν τον τρόπο ο φόρος και οι προσαυξήσεις μπορούν να φτάσουν μέχρι και το 100% του ποσού που εξήχθη αφορολόγητο στο εξωτερικό.

4. Να παρέχεται η δυνατότητα της προαιρετικής συμμόρφωσης όσων φυσικών προσώπων και επιτηδευματιών θέλουν πριν αρχίσει η διαδικασία ελέγχων, να καταθέσουν αρχικές ή συμπληρωματικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και να καταβάλλουν με συντελεστή αυτοτελούς φορολόγησης που θα ορισθεί στο 20% φόρο εισοδήματος, χωρίς επιβολή προστίμων και προσαυξήσεων υπό την προϋπόθεση της επιστροφής των λογαριασμών αυτών σε τράπεζες του εσωτερικού και αν δεν επενδυθούν εντός της χώρας, να μην αναληφθούν ή να μεταφερθούν έως τις 31/12/2015.

Την πρόταση νόμου υπογράφουν οι:

ΝΙΩΤΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ, ΖΗΣΗ ΡΟΔΟΥΛΑ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΒΑΛΥΡΑΚΗΣ ΙΩΣΗΦ, ΓΙΟΥΜΑΤΖΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΓΚΕΡΕΚΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ, ΔΑΜΙΑΝΑΚΗΣ ΕΥΤΥΧΙΟΣ, ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΕΜΙΝΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ, ΖΩΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΑΡΙΑ, ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΚΟΥΡΟΥΠΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, ΚΟΥΤΜΕΡΙΔΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ, ΝΤΑΛΑΡΑ ΑΝΝΑ, ΠΑΝΤΟΥΛΑΣ ΜΙΧΑΗΛ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ, ΠΑΡΑΣΥΡΗΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ, ΣΚΡΑΦΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ, ΣΤΡΑΤΑΚΗΣ ΜΑΝΟΛΗΣ, ΤΟΛΚΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ, ΤΣΙΑΟΥΣΗ ΕΛΕΝΗ , ΤΣΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΦΑΡΜΑΚΗ – ΓΚΕΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΦΡΑΓΓΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
real.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ