2012-11-02 13:50:14
Φωτογραφία για  “Βόμβα” από τη Deutsche Bank για το Μνημόνιο
Με δηλώσεις πριν από λίγο στο Bloomberg, το υψηλόβαθμο στέλεχος της Deutsche Bank Thomas Mayer μίλησε με τα χειρότερα λόγια για την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας και τα αποτελέσματα του εφαρμοζόμενου στην Ελλάδα προγράμματος.

Χαρακτήρισε την ελληνική κυβέρνηση χρεοκοπημένη και απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιστρέψει σύντομα η οικονομία μας στην ανάπτυξη χωρίς μεγάλη υποτίμηση του νομίσματος, πράγμα που δεν μπορεί να συμβεί εντός της ζώνης του ευρώ.

Περιέγραψε τους τρέχοντες πολιτικούς χειρισμούς ως προσπάθεια αποφυγής της κατάρρευσης της ελληνικής κυβέρνησης και των τραπεζών της. Για να συμβεί αυτό, αναμένει να εφαρμοστεί ένα μείγμα από αναδιάρθρωση του χρέους, χορήγηση νέας χρηματοδότησης, περικοπή επιτοκίων και παράταση αποπληρωμής.

Σύμφωνα με τον Mayer, η καλύτερη λύση θα ήταν να αφήσει η τρόικα το τρέχον πρόγραμμα να εκπνεύσει, μιας και θεωρεί ότι αποδεδειγμένα δεν φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Παρόλα αυτά, δεν θα πρέπει να αφεθεί η Ελλάδα εντελώς στην τύχη της, γιατί, χωρίς ένα λειτουργικό τραπεζικό σύστημα, η χώρα θα καταρρεύσει.


Ζητούμενο είναι για τον οικονομικό σύμβουλο της Deutsche Bank να αλλάξει ο τρόπος προσέγγισης μέσω της αναδιάρθρωσης του τραπεζικού συστήματος. Την διαχείριση των ελληνικών τραπεζών θα πρέπει να αναλάβει ο μηχανισμός ESM ώστε να αποτραπεί η διάλυση, ενώ παράλληλα θα πρέπει να δοθεί βοήθεια μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και δομημένων κεφαλαίων.

Και καταλήγει ο Mayer συμπεραίνοντας: «Βασικά το μακροπρόγραμμα δεν λειτουργεί».

http://ysterografa.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ