2012-03-22 15:30:37
Φωτογραφία για Στις λεπτομέρειες οι ενστάσεις της τρόικας για τα ταξί
Ενστάσεις, από τις οποίες όμως δεν προκύπτουν «δομικά ζητήματα», όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν χτες κύκλοι του υπουργείου Μεταφορών, διατύπωσε η τρόικα για το πολυσυζητημένο νομοσχέδιο που αφορά την απελευθέρωση του κλάδου των ταξί, το οποίο συζητείται σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο. Η τρόικα ζήτησε εξηγήσεις, κυρίως, για τις μεταβιβάσεις των αδειών Οι παρατηρήσεις, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, δεν σχετίζονται με τον βασικό κορμό του νομοσχεδίου που περιλαμβάνει σειρά αλλαγών - σε σχέση με το νομοσχέδιο Ραγκούση - για τις έδρες, τον αριθμό των αδειών, τη μεθοδολογία και τον αλγόριθμο που έχει επιλεγεί για την έκδοσή τους.

Η μεταβίβαση. Οι τροϊκανοί ζήτησαν εξηγήσεις κυρίως για το θέμα της μεταβίβασης των αδειών, το ύψος του διοικητικού κόστους, αλλά και του ρόλου των περιφερειών στην εκτίμηση των αναγκών κάθε περιοχής (θεσπίζονται περιβαλλοντικά και συγκοινωνιακά κριτήρια).

Πρόθεση του υπουργού Μάκη Βορίδη είναι να παρουσιάσει σήμερα το σχέδιο που έχει καταρτίσει με βάση τις μελέτες κυκλοφορίας και τις συζητήσεις που έχουν γίνει με τους αυτοκινητιστές, τα κόμματα και τους εμπλεκόμενους φορείς.

Σε κάθε περίπτωση, το νομοσχέδιο θα συζητηθεί χωρίς τις αλλαγές, οι οποίες μαζί με τις παρατηρήσεις της τρόικας θα ενταχθούν στη διαδικασία της διαβούλευσης που θα ακολουθήσει, ενώ οι όποιες αλλαγές θα γίνουν με νομοτεχνικές βελτιώσεις.
tanea.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ