2012-11-03 18:48:03
Φωτογραφία για Το Focus μιλάει για θρίλερ με την εκταμίευση της δόσης
Σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού περιοδικού "Focus", η Ελλάδα και οι πιστωτές της θέλουν να κερδίσουν χρόνο με την παράταση βραχυπρόθεσμων δανείων. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσαν... οι διαπραγματεύσεις της χώρας με την τρόικα να καθυστερήσουν ως το τέλος Νοεμβρίου.

Ως γνωστόν, σύμφωνα με τις δηλώσεις της ελληνικής κυβέρνησης, τα ταμιακά διαθέσιμα επαρκούν ως τα μέσα του μήνα. Αν δεν εκταμιευθεί η δόση, η Ελλάδα κινδυνεύει με χρεοκοπία, μιας και στις 16 Νοεμβρίου λήγουν τα επονομαζόμενα Τ-Bills (Treasury Bills) ύψους 3 δισ. ευρώ. Πηγές του „Focus“ επιβεβαίωσαν ότι αυτά τα βραχυπρόθεσμα δάνεια που έχουν διάρκεια μερικών εβδομάδων, μπορούν να παραταθούν με την συμβολή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Θυμίζουμε ότι η δόση των 31,5 δισ. ευρώ, η εκταμίευση της οποίας εξακολουθεί να εκκρεμεί, ήταν αρχικά να πληρωθεί στην Ελλάδα τον Αύγουστο. Η κυρίαρχη άποψη τώρα, λόγω και των διαφωνιών στους κόλπους της τρόικας για τον τρόπο που το ελληνικό χρέος θα καταστεί βιώσιμο, είναι ότι η προσοχή και ακρίβεια στις αποφάσεις είναι σημαντικότερη από την ταχύτητα
. Επομένως, στόχος είναι να αφαιρεθεί η πίεση χρόνου από την επόμενη σύνοδο του Eurogroup, αφού οι υπουργοί οικονομικών των κρατών της ευρωζώνης επιθυμούν να διαβάσουν τον ελληνικό προϋπολογισμό λέξη προς λέξη, πριν προχωρήσουν στην αξιολόγηση των δεδομένων και στην λήψη αποφάσεων. Αυτό προϋποθέτει την χρονοβόρα μετάφρασή του στα αγγλικά. Επιπλέον, εκκρεμεί και η ψήφιση των όποιων αποφάσεων από τα κοινοβούλια των κρατών – μελών, ανάμεσά τους και της Γερμανίας.

Αν επιβεβαιωθεί το ρεπορτάζ του περιοδικού "Focus", το θρίλερ με την εκταμίευση της δόσης παίρνει παράταση.

ysterografa.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ