2012-03-22 15:31:07
Φωτογραφία για Ιράν: Είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε σε κάθε απειλή
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, προειδοποίησε σήμερα ότι η χώρα του θα απαντήσει σε οποιαδήποτε επίθεση εξαπολύσει το Ισραήλ ή οι ΗΠΑ και κατηγόρησε τις ΗΠΑ και τους ευρωπαίους συμμάχους τους ότι χρησιμοποιούν συνέχεια προσχήματα για να επιτύχουν την ανάμειξή τους στις υποθέσεις του Ιράν, καθώς ο πραγματικός τους σκοπός είναι να ελέγξουν τα τεράστια αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου της χώρας.

    

"Έχουμε πει ότι δεν έχουμε πυρηνικά όπλα και ότι δεν θα κατασκευάσουμε τέτοια όπλα. Όμως αν υπάρξει μια επίθεση του εχθρού, είτε από τις ΗΠΑ είτε από το σιωνιστικό καθεστώς, θα τους επιτεθούμε κατά τον ίδιο τρόπο", δήλωσε ο Χαμενεΐ σε ομιλία που εκφώνησε με αφορμή τον εορτασμό του Νέου Έτους στο Ιράν, η οποία μεταδόθηκε απευθείας από την ιρανική τηλεόραση.

   

Διαβάστε περισσότερα "Οι Αμερικανοί κάνουν τεράστιο λάθος αν νομίζουν ότι με τις απειλές τους θα καταστρέψουν το ιρανικό έθνος", πρόσθεσε ο Χαμενεΐ.

    


Στην ομιλία αυτή που έκανε από την πόλη Μασχάντ, στο βορειοανατολικό Ιράν, ο Χαμενεΐ σημείωσε ότι το Ιράν έχει το δικαίωμα βάσει του Κορανίου να απαντήσει αν δεχθεί επίθεση.

    

"Το Κοράνι καθορίζει ότι αν ένας εχθρός σας επιτεθεί πρώτος, βεβαίως και θα χτυπηθεί ο εχθρός", είπε. "Αυτός είναι ο νόμος του Θεού. Εμείς δεν σκεφτόμαστε τις επιδρομές και τις επιθέσεις, αλλά είμαστε προσηλωμένοι στην ύπαρξη και την ταυτότητα της Ισλαμικής Δημοκρατίας".

    

Ο Χαμενεΐ κατηγόρησε εξάλλου τις ΗΠΑ και τους ευρωπαίους συμμάχους τους ότι χρησιμοποιούν συνέχεια διαφορετικά προσχήματα για να αναμειγνύονται στις υποθέσεις του Ιράν, σημειώνοντας ότι ο πραγματικός τους σκοπός είναι να ελέγξουν τα τεράστια αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου που έχει η χώρα.

   

"Στην αρχή ήταν το πυρηνικό πρόβλημα (...στη συνέχεια) ήταν το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το πραγματικό διακύβευμα είναι ότι το Ιράν έχει αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου", υπογράμμισε ο αγιατολάχ Χαμενεΐ.

    

"Αυτοί που πιστεύουν ότι αν υποχωρήσουμε στο πυρηνικό θέμα, η εχθρότητα των ΗΠΑ απέναντί μας θα μειωθεί κάνουν λάθος. Η θέση τους (των ΗΠΑ) εναντίον μας δεν συνδέεται με το πυρηνικό πρόγραμμα ή με τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι η ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν τους αντιστέκεται", πρόσθεσε.
 

http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=13148 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ