2012-03-22 15:31:17
Φωτογραφία για Συρία: Συγκέντρωση ξένων μισθοφόρων στα τουρκικά και ιορδανικά σύνορα
Toυ Thierry Meyssan, αρχισυντάκτη του γαλλικού ειδησεογραφικού ιστολογίου Voltaire Network

Αρκετές εκατοντάδες μέλη της Αλ Κάιντα, που προηγουμένως μάχονταν εναντίον του Καντάφι, κάτω από τη σημαία της πρώην "Λιβυκής Ισλαμικής Ομάδας Αντίστασης" (Libyan Islamic Fighting Group, LIFG), καταφθάνουν τις τελευταίες εβδομάδες σε διάφορα ξενοδοχεία του Αμμάν της Ιορδανίας. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες μας, ξαφνικά αναχώρησαν από το Αμμάν για άγνωστη κατεύθυνση.

Παράλληλα, υπάρχουν πληροφορίες ότι από το πρωί της Παρασκευής, 16/03, μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου, 17/03, παρατηρήθηκε έντονη κινητικότητα λεωφορείων, τα οποία μετέφεραν πάνω από 2.000 μισθοφόρους σε ένα καταυλισμό "προσφύγων" (όπως τον ονομάζουν τα Δυτικά μέσα) στην περιοχή Xατάι, πρώην συριακό έδαφος που σήμερα ανήκει στην Τουρκία μετά από εισβολή της τελευταίας στη Συρία κατά τη δεκαετία του '30. Αυτή η μεταφορά στρατιωτικών δυνάμεων συνεχίζεται αμείωτη και τελεί υπό την επίβλεψη του τουρκικού στρατού.


Διαβάστε περισσότερα Ο συνταγματάρχης Riyadh Al Asaad, ο οποίος καταδικάστηκε από τις συριακές αρχές για την σύναψη της συριοτουρκικής συμφωνίας της 7ης Φεβρουαρίου, είναι και πάλι ελεύθερος και επικεφαλής του "Ελεύθερου “Συριακού” Στρατού", που προέκυψε από την Τουρκία.

Υπολογίζεται ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις μισθοφόρων που έχουν ήδη συγκεντρωθεί αποτελούνται από 500-1.000 ακραίους ισλαμιστές του δόγματος του "τακφίρ" (που έχουν βρει έδαφος στη Σαουδική Αραβία και αρκετοί δρουν μέσα στους κόλπους της Αλ Κάιντα) στα ιορδανικά σύνορα, και άλλους 2.000-3.000 εξτρεμιστές, που έχουν συγκεντρωθεί στα τουρκικά σύνορα. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν αναφορές για συγκεντρώσεις ισλαμιστικών ομάδων στα σύνορα με τον Λίβανο, και αυτό προφανώς οφείλεται στο γεγονός ότι ο Στρατός του Λιβάνου κατέστρεψε μια βάση ισλαμιστών, όπου βρέθηκε χώρος για συναθροίσεις και τηλεπικοινωνιακό κέντρο.

Εκατοντάδες ξένοι μισθοφόροι εξακολουθούν να παραμένουν σε συριακό έδαφος, παρά την πτώση του καθεστώτος του Ισλαμικού Εμιράτου του Baba Amr και τις επιτυχημένες επιχειρήσεις εκκαθάρισης του Εθνικού Στρατού της Συρίας στις πόλεις Deraa και Ιdlib. Παρ' όλο που οι ξένοι αυτοί μισθοφόροι είναι εντελώς ανοργάνωτοι και εξουθενωμένοι από τις επιχειρήσεις, κατορθώνουν να οργανώνουν νέες στρατιωτικές επιθέσεις.

Ο Εθνικός Στρατός της Συρίας έχει αναλάβει εντολές να ενισχύσει τα σύνορα, προκειμένου να αποτρέψει κάθε νέα απόπειρα παρείσφρησης στη χώρα. 

http://kostasxan.blogspot.com/2012/03/blog-post_4859.html 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ρήτρες βίας, τώρα
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
"Ρήτρες βίας, τώρα"
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ