2012-11-05 01:25:03
Φωτογραφία για Μονάδα του ΟΚΑΝΑ στα Τρίκαλα
Αρχές του 2013 θα λειτουργήσει το τμήμα χορήγησης υποκατάστατων στο Νοσοκομείο.

Από το νέο έτος θα λειτουργήσει η μονάδα χορήγησης υποκατάστατων στους τοξικοεξαρτημένους του νομού Τρικάλων.

Την παραπάνω δέσμευση παρείχαν στον βουλευτή της ΝΔ Τρικάλων, Μιχ. Ταμήλο οι εκπρόσωποι του υπουργείου Υγείας και του ΟΚΑΝΑ σε πρόσφατη συνεδρίαση της επιτροπής οικονομικών και κοινωνικών υποθέσεων της βουλής.

Όπως έγινε γνωστό ενώ το έργο διαμόρφωσης του χώρου στο παλιό Νοσοκομείο Τρικάλων είχε ξεκινήσει, σταμάτησε λόγω έλλειψης χρηματοδότησης.

Οι αρμόδιοι του υπουργείου δεσμεύτηκαν ότι θα δοθεί το ποσο που οφείλεται στον εργολάβο ώστε να ολοκληρωθεί η διαμόρφωση του χώρου όπου και θα χορηγείται μεθαδόνη σε Τρικαλινούς που είναι χρήστες ηρωίνης.

Αρχικά η μονάδα του ΟΚΑΝΑ στα Τρίκαλα θα εξυπηρετεί 60 άτομα, τα οποία σήμερα αναγκάζονται να μεταβαίνουν καθημερινά στην Λάρισα προκειμένου να απεξαρτηθούν.

Όμως το κόστος της καθημερινής μετάβασης και επιστροφής ανέρχεται σε 20 ευρώ, οπότε αρκετοί εξ΄αυτών αναγκάζονται να διακόπτουν τη θεραπεία τους αφού δεν έχουν χρήματα.

Επίσης μέχρι το τέλος του έτους θα ολοκληρωθεί και η διαδικασία στελέχωσης της μονάδας της οποίας θα προίσταται ο ψυχίατρος του νοσοκομείου Τρικάλων Γ. Τσίγκας

Για να δούμε θα γίνει ή απλά είναι κι΄αυτό μια ακόμα υπόσχεση χωρίς αντίκρισμα;

trikaladay.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ