2012-11-05 02:59:52
Φωτογραφία για Υδροναύτες Ηλείας: Υποβρύχιος καθαρισμός στο λιμάνι του Κατακόλου
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι της Κυριακής το διήμερο περιβαλλοντικών δράσεων που διοργάνωσε το παράρτημα των... «Υδροναυτών» της Ηλείας. Επίκεντρο των δράσεων ήταν το λιμάνι του Κατακόλου, ο βυθός του οποίου από χθες (4/11) είναι απαλλαγμένος από έναν αρκετά μεγάλο όγκο... απορριμμάτων πάσης φύσεως! Κάτι που συνέβη χάρις στη συμμετοχή 25 περίπου δυτών που βούτηξαν σε σημεία του λιμανιού και τα ανέσυραν.

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής στο Κατάκολο βρέθηκαν πρόσκοποι, ομάδες μαθητών και κάτοικοι του λιμανιού συμμετέχοντας στις δράσεις περιβαλλοντικού περιεχομένου (καθαρισμός απορριμάτων από το άλσος, φύτεμα λουλουδιών, παιχνίδια περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος).

Κορυφαία στιγμή αποτέλεσε η κατάδυση της ομάδας των -περίπου- 25 δυτών από την Ηλεία, την Αχαΐα, τη Μεσσηνία και τη Σάμο που πραγματοποίησαν υποβρύχιο καθαρισμό ανασύροντας (σ.σ. από σημεία της Μαρίνας και στην αριστερή πλευρά του λιμανιού) λάστιχα αυτοκινήτων, μπαταρίες, καρέκλες, σιδερένια αντικείμενα, πλαστικά και πάρα πολλά άλλα αντικείμενα που είχαν πεταχτεί στο παρελθόν στο βυθό του λιμανιού!


Οι συνθήκες που αντιμετώπισαν οι δύτες δεν ήταν ό,τι καλύτερο, αφού ο νότιος άνεμος «ανακάτεψε» τη θάλασσα θολώνοντάς την και μην επιτρέποντας να έχουν ορατότητα μεγαλύτερη από μισό μέτρο!

Παρ` όλα αυτά συγκέντρωσαν αρκετά απορρίμματα δίνοντας μια... περιβαλλοντική ανάσα στον -σε μεγάλο βαθμό- επιβαρημένο από αυτά βυθό του λιμανιού. Έδωσαν μάλιστα την υπόσχεση ότι θα επανέλθουν με ανάλογη δράση και σε άλλες περιοχές της Ηλείας Σημειώνουμε ότι στο διήμερο των δράσεων συμμετείχαν -εκτός από τους διοργανωτές «Υδροναύτες» Ηλείας- ο Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου, οι σχολές κατάδυσης Nek TecRek από την Αχαΐα και Ionian Dive Center από τη Μεσσηνία, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, η εθελοντική ομάδα«Πύργος εν δράσει», η Ένωση Παλαιών Προσκόπων, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και οι περιβαλλοντικές ομάδες του 1ου Λυκείου και του 3ου Γυμνασίου Πύργου. Η δράση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου, του Εμπορικού Συλλόγου Κατακόλου και των Οικολόγων Πράσινων.

patrisnews.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Στο 103ο πάτωμα με βιονικό πόδι
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Στο 103ο πάτωμα με βιονικό πόδι
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ