2012-11-05 19:55:03
Φωτογραφία για Ο Ολάντ θέλει ενότητα και σταθερότητα στο Λίβανο
Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ εξέφρασε τη στήριξη της χώρας του για σταθερότητα και ενότητα στο Λίβανο στη διάρκεια της... τρίωρης επίσκεψής του στη Βηρυτό, στον απόηχο της πρόσφατης δολοφονίας του Γουισάμ αλ Χασάν, επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών.

"Η Γαλλία θα αντιμετωπίσει με όλη της τη δύναμη όποιον επιχειρήσει να αποσταθεροποιήσει το Λίβανο προκειμένου να εγγυηθεί την ανεξαρτησία του, την ασφάλεια και την ενότητά του", δήλωσε ο Ολάντ στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με το Λιβανέζο ομόλογό του Μισέλ Σουλεϊμάν, στην πρωτεύουσα Βηρυτό.

"'Ηρθα σε μια κρίσιμη στιγμή μετά τη δολοφονία ενός υπέροχου ανθρώπου, του Γουισάμ αλ Χασάν, και θα ήθελα να εκφράσω την αλληλεγγύη μας", πρόσθεσε.

Η συμμετοχή της Γαλλίας στην Προσωρινή Δύναμη του ΟΗΕ στο Λίβανο (UNIFIL) και η στρατιωτική στήριξή της προς τη χώρα είναι μέρος της προσπάθειάς της για ενίσχυση της σταθερότητας στο έδαφός της, είπε ο Γάλλος ηγέτης.

Ο Ολάντ τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη προστασίας του Λιβάνου και αποφυγής εξάπλωσης της 20μηνης σύγκρουσης στη γειτονική Συρία.

"Εν μέσω της ιδιάζουσας κατάστασης στη Συρία, προσφέρουμε κάθε εγγύηση για σταθερότητα και ενότητα".
dealnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ