2012-11-05 20:19:03
Φωτογραφία για Γερμανικός Τύπος: Το πολιτικό τέλος του Αντώνη Σαμαρά
Ο γερμανικός Τύπος σχολιάζοντας το νέο πακέτο μέτρων και τις εξελίξεις μετά από αυτό κάνουν λόγο για "πολιτικό τέλος" του Αντώνη Σαμαρά.

Ειδικότερα, η Frankfurter Allgemeine Zeitung αναφέρει: “Στην πραγματικότητα πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι και ο τέταρτος από τον Οκτώβριο του 2009 Έλληνας πρωθυπουργός ενδέχεται να οδεύει προς το πολιτικό του τέλος. Εάν δεν αλλάξει κάτι την τελευταία στιγμή, τότε τουλάχιστον η ΔΗΜΑΡ (…) αναμένεται να καταψηφίσει ή να απόσχει. Αυτό και μόνο του δεν θέτει σε κίνδυνο την κυβερνητική πλειοψηφία, ωστόσο και εντός του ΠΑΣΟΚ εντείνεται η δυσαρέσκεια”.

Σχετικό άρθρο στην εφημερίδα Tagesspiegel θέτει το ερώτημα: “Το ελληνικό κοινοβούλιο πρέπει να αποφασίσει νέα δραματικές περικοπές. Υπάρχει πλειοψηφία για τις σχεδιαζόμενες μεταρρυθμίσεις;”

Ο αρθρογράφος Γκερντ Χέλερ κάνει λόγο για μια μοιραία εβδομάδα στην Ελλάδα καθώς η ψήφιση των μέτρων “δεν είναι μόνον προϋπόθεση για την εκταμίευση της τόσο αναγκαίας επόμενης δόσης, καθώς κρίνεται και η συνοχή της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά”.


Όπως παρατηρεί ο αρθρογράφος, εκτός από τη ΔΗΜΑΡ που ενδέχεται να καταψηφίσει, “αντιστάσεις υπάρχουν και εντός του ΠΑΣΟΚ. Παρατηρητές αναμένουν μια οριακή πλειοψηφία για το πακέτο. Ωστόσο και η απόρριψή του δεν μπορεί να αποκλειστεί”.

“Εάν δεν περάσει το πρόγραμμα περικοπών από το κοινοβούλιο, αυτό θα σήμαινε πιθανότατα την πτώση της κυβέρνησης που σχηματίστηκε τον περασμένο Ιούνιο. Οι νέες εκλογές θα μπορούσαν να μεταβάλουν ριζικά το πολιτικό τοπίο στην Ελλάδα.

Ισχυρότερο κόμμα, σύμφωνα με όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, αναδεικνύεται ο ΣΥΡΙΖΑ, ο αρχηγός του οποίου Αλέξης Τσίπρας θέλει να διαγράψει μονομερώς το χρέος και να κρατικοποιήσει μεγάλο τμήμα της οικονομίας. Αυτό θα σηματοδοτούσε την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και την ΕΕ” αναφέρει η εφημερίδα σύμφωνα με τη Deutche Welle.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ