2012-11-06 12:30:08
Φωτογραφία για Πώς να κρατήσω ζωντανή τη σχέση μου;
Μικρές αλλά σημαντικές συμβουλές για να κρατήσεις αναμμένη την ερωτική σπίθα.

Στην αρχή της σχέσης σας όλα κυλούσαν όμορφα, τα πάντα ήταν μαγικά, δεν μπορούσατε να ξεκολλήσετε ο ένας από τον άλλο. Ωστόσο, ο χρόνος αλλά και τα διάφορα προβλήματα που προστίθενται με τον καιρό, κάνουν την ερωτική και τη σεξουαλική σχέση να ατονεί, σε σημείο που να είναι ανύπαρκτη. Όλα τα ζευγάρια περνούν από τέτοιες φάσεις, αλλά μη νομίζεις ότι δεν μπορείς να κάνεις κάτι που θα αλλάξει τα δεδομένα. Διάβασε παρακάτω τις συμβουλές μας και κάνε τις πράξη, για να δεις την ερωτική σου σχέση και την καθημερινή σας συμβίωση, να παίρνει άλλη τροπή.

Η ερωτική έλξη μεταξύ των ζευγαριών είναι κάτι μαγικό, αλλά δυστυχώς αρκετές φορές αυτή η έλξη μπορεί να καταστραφεί από διάφορες εξωτερικές και εσωτερικές αιτίες, με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα στη σχέση, όπως πλήξη, χωρισμός, καταπίεση, άγχος κ.λπ
. Πρέπει λοιπόν, για να δημιουργήσεις μία σωστή και υγιή ερωτική σχέση, να είσαι σίγουρος πώς ο/η σύντροφός σου είναι το άτομο που πραγματικά σε ενδιαφέρει, το άτομο που πραγματικά θέλεις να μείνει μαζί σου, το άτομο που η καρδιά σου διαλέγει. Αυτός ο άνθρωπος που όταν τον βλέπεις, το στομάχι σου αρχίζει να γυρνά και νιώθεις τις πεταλούδες να φτερουγίζουν Ραντεβού στο… κρεβάτι 

Ζήτησε από το/τη σύντροφό σου να βγείτε ραντεβού στο κρεβάτι, αφού το διαφορετικό κάλεσμα μέσα στη σχέση βοηθά το ζευγάρι να δημιουργήσει νέες σκηνές και εικόνες… Άλλωστε, ποιος είπε πως ο μόνος χώρος για ένα ραντεβού είναι στο εστιατόριο; 

Κρεβατοκάμαρα ή γραφείο;

Αμάν με αυτήν την τεχνολογία, το facebook, το twitter, τα laptop και τα κινητά τηλέφωνα που έχουν γίνει σύντροφος του ζευγαριού! Η ερωτική σχέση σταματά εκεί που η τεχνολογία μπαίνει στην κρεβατοκάμαρα. Η κρεβατοκάμαρα δεν είναι γραφείο ή χώρος διαδικτυακής επικοινωνίας! Σκέψου το λίγο… και προσπάθησε να κάνεις τη διαδικτυακή επικοινωνία, επικοινωνία κορμιών.

Μίλησε με το σώμα και το στόμα

Η λεκτική και μη λεκτική επικοινωνία στο ζευγάρι ενθαρρύνει και οδηγεί στη σεξουαλική επαφή. Μίλησε με το σώμα και κάλεσε το/τη σύντροφό σου στην αγκαλιά σου.

Φαντασιώσεις

Έκφρασε τις ανάγκες και τις επιθυμίες σου, μοιράσου τις φαντασιώσεις σου και πώς θέλεις να τις εκπληρώσεις, πάντα όμως με το σύντροφό σου. Μίλησε με το/τη σύντροφό σου για αυτά που ζητάς και τις επιθυμίες σου χωρίς ταμπού. Η επικοινωνία είναι το Α και Ω μιας επιτυχημένης σχέσης. Αυτό θα βοηθήσει να ανάψει η φλόγα του έρωτα!

Ξεσαλώστε μαζί

Κανόνισε ένα σαββατοκύριακο με το έτερόν σου ήμισυ μακριά από όλα. Αφήστε παιδιά, φίλους, γονείς, δουλειά και απολαύστε ένα σαββατοκύριακο πάθους μακριά από έγνοιες. Δώστε την υπόσχεση πως ο μόνος λόγος για να φύγετε από την κρεβατοκάμαρα είναι για να γευματίσετε και να πάρετε δυνάμεις για τον επόμενο γύρο.

Μικρές εκπλήξεις

Κάνε στο/στη σύντροφό σου μικρές και χαριτωμένες εκπλήξεις. Άφησέ του μικρές σημειώσεις γεμάτες νόημα για να έχει κάτι να περιμένει όταν θα γυρίσει στο σπίτι. Στείλε του ένα καυτό μήνυμα στο κινητό την ώρα που θα είναι στη δουλειά ή μία σέξι φωτογραφία σου, αφού έτσι θα τον βοηθήσεις να θυμηθεί το λόγο που είναι μαζί σου αλλά και να μετρά τα δευτερόλεπτα μέχρι να σχολάσει!

Γελάστε αγκαλιά

Η ρουτίνα της καθημερινότητας κάνει το ζευγάρι να βαριέται. Πότε ήταν η τελευταία φορά που γέλασες με το/τη σύντροφό σου μέχρι δακρύων; Πες του κάτι αστείο, δείτε μια κωμωδία μαζί, θύμισέ του/της κάτι που κάνει και βρίσκεις αστείο και γλυκό. Όταν τα ζευγάρια γελούν μαζί σε μια σχέση, η ερωτική ζωή είναι στα φόρτε της.

Δεδομένο;

Αρκετές φορές οι σχέσεις καταστρέφονται αφού θεωρούμε το/τη σύντροφό μας δεδομένο. Η υπερβολική σιγουριά του ενός για τον άλλο είναι άλλος ένας παράγοντας που σκοτώνει το πάθος. Με το να θεωρούμε το έτερό μας ήμισυ δεδομένο, αμέσως το πάθος χάνεται και ατονεί, αφού δεν υπάρχει διεκδίκηση. Διεκδίκησε αυτό που έχεις!

Κάντε έρωτα και όχι πόλεμο

Πρέπει να είστε σε καλή διάθεση ώστε να μπορείτε να κάνετε το/τη σύντροφό σας να είναι επίσης χαρούμενος/η και έτσι να μπορείτε να έχετε μια σωστή σεξουαλική ζωή. Ο καθημερινός πόλεμος, τα παράπονα, τα προβλήματα τα οποία δεν λύνονται κατά τη στιγμή της εμφάνισής τους, θα δημιουργήσουν τόσο στο παρόν όσο και στο μέλλον, πρόβλημα στην ερωτική σας σχέση.

Σεβασμός

Ο σεβασμός είναι από τα βασικά συστατικά μιας σχέσης. Πρώτα όμως θα πρέπει να σεβαστείς το δικό σου εαυτό και αυτό θα σου δώσει δύναμη να σεβαστείς και τον άνθρωπό σου. Όταν σέβεσαι και ακούς με προσοχή αυτά που σου λέει ο σύντροφός σου, τότε τα πράγματα στη σχέση αλλά και στην ερωτική σας ζωή γίνονται πιο όμορφα και πιο ενδιαφέροντα.

Αγκαλιές, φιλιά και νάζια

Σκεφτείτε πώς ήσαστε στην αρχή της σχέσης σας. Δεν μπορούσατε να πάρετε τα χέρια και τα μάτια σας από τον άνθρωπό σας. Με την πάροδο του χρόνου αυτό άρχισε να μην υφίσταται. Αρχίστε λοιπόν να αγγίζετε και να φιλάτε ξανά το/τη σύντροφό σας στη διάρκεια της μέρας. Αυτό θα ανάψει τη φλόγα του έρωτα!

Πονοκέφαλος!

Αρκετοί άνθρωποι βρίσκουν τη δικαιολογία πως έχουν πονοκέφαλο για να αποφύγουν την ερωτική πράξη. Έρευνες έδειξαν πως με την ερωτική πράξη ο πονοκέφαλος φεύγει. Σκέψου το λίγο… Έχεις πονοκέφαλο ή απλώς είναι μια δικαιολογία για να αποφύγεις την ερωτική πράξη;

Κατάθλιψη

Η κατάθλιψη είναι μία από τις αιτίες, στις οποίες η σεξουαλική ζωή των ζευγαριών σταματά. Γίνεται ακόμα πιο δύσκολη στις περιπτώσεις που ένα άτομο βρίσκεται σε φαρμακευτική αγωγή. Σε τέτοιες περιπτώσεις θα πρέπει να επικοινωνήσεις με το γιατρό ή το θεραπευτή σου και να του αναφέρεις το πρόβλημα. Εκτός αυτού, η γυμναστική θεωρείται ως ένα από τα αποτελεσματικότερα φάρμακα, το οποίο βοηθά και την ψυχολογία σου.

Προσωπική φροντίδα

Αρκετά άτομα και ναι, αυτό συμβαίνει και στους άντρες και στις γυναίκες, αποφεύγουν την ερωτική πράξη αφού δεν νιώθουν καλά με το σώμα τους. Προσπάθησε να αγαπήσεις το σώμα σου, ντύσου όμορφα, πήγαινε στο γυμναστήριο. Κάνε κάτι για σένα ώστε να αγαπήσεις πρώτα εσύ το σώμα σου, και μετά θα δεις ότι το έτερό σου ήμισυ δεν θα μπορεί να ξεκολλήσει από αυτό, από ένα σώμα δηλαδή που σε κάνει πρώτα εσένα να νιώθεις όμορφα, ασχέτως διαστάσεων!

Τέλος, μην ξεχνάς πως για να διατηρήσετε ζωντανή τη σεξουαλική σας ζωή, χρειάζεται προσπάθεια και από τους δύο συντρόφους. Πρέπει πάντα να κρατάτε τη σχέση σας ζωντανή, όσα χρόνια και αν είστε μαζί. Βρείτε την ισορροπία μεταξύ ρουτίνας και προσωπικής ζωής και διαχωρίστε το ένα από το άλλο. Η ερωτική έλξη στηρίζεται στο να δίνετε αλλά και να παίρνετε. Άλλωστε, όπως λένε και οι Άγγλοι: «It takes two to tango!».

Info: Η ΖΩΗ ΜΑΓΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΣ / ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ ΜΕ ΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ D/PROF (CAND) ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ. ΤΗΛ.: 97799762, [email protected]

http://www.ilovestyle.com/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ