2012-11-07 06:43:03
Φωτογραφία για Πρωτοβουλία Πάτρας: Επίσκεψη στην Τοπική Κοινότητα Κρυσταλλόβρυσης
Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου η Πρωτοβουλία Πάτρας συνέχισε τη σειρά επισκέψεών της στις Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Πατρέων επισκεπτόμενη την Τοπική Κοινότητα Κρυσταλλόβρυσης. Μας υποδέχτηκε στον ανακαινισμένο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου ο εκλεγμένος εκπρόσωπος της Τοπικής Κοινότητας κ. Γεώργιος Μακρόπουλος καθώς και άλλοι κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας.

Κατά τη συζήτηση που ακολούθησε, ακούσαμε με ιδιαίτερη προσοχή τα θέματα που τους απασχολούν, εκ των οποίων τα κυριότερα είναι τα ακόλουθα:

• Η ανόρυξη υδρευτικής γεώτρησης με την οποία θα επιλύετο οριστικά και διά παντός το φλέγον θέμα που αφορά στην ύδρευση και άρδευση της κοινότητας Κρυσταλλόβρυσης (θέμα που απασχολεί όλες τις ορεινές κοινότητες του Δήμου Πατρέων). Το έργο είχε δημοπρατηθεί από την πρώην Τ.Υ.Δ.Κ. για 70.000€ περίπου (από πιστώσεις του προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ) και η εργολαβική σύμβαση υπογράφηκε στις 04-08-2010
. Ενώ υπολειπόταν ένα ποσό της τάξης των 8.000€ και παρά τις 2 παρατάσεις προθεσμίας περαίωσης του έργου, η εργολαβία διαλύθηκε και το έργο δεν παραδόθηκε, χωρίς να πραγματοποιηθεί ούτε μια συζήτηση με τα εμπλεκόμενα μέρη. Το πρόβλημα γίνεται σαφώς πιο έντονο κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Αίτημα των κατοίκων είναι να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί το έργο της γεώτρησης (με ενδεχόμενη μετατροπή της σε υδρο-αρδευτική), κάτι που θα αποτελέσει και κίνητρο ενίσχυσης της διαπιστωμένης τάσης επιστροφής των δημοτών στην ορεινή αυτή κοινότητα. Να σημειωθεί ότι κοντά στο χώρο της γεώτρησης υπάρχουν εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών, άρα υπάρχει και ηλεκτρικό ρεύμα που είναι απαραίτητο για τα μηχανήματα που επιτελούν τις εργασίες μιας γεώτρησης.

• Τα έργα οδοποιίας των οδών που οδηγούν στην κοινότητα Κρυσταλλόβρυσης. Το οδικό δίκτυο βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση και πρέπει να ληφθούν μέτρα εγκαίρως (πριν τη χειμερινή περίοδο) για την αποκατάσταση της απρόσκοπτης προσπέλασης των οδών και την άρση της επικινδυνότητας.

• Να δοθεί η δυνατότητα στην ανακαινισμένη αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου να λειτουργήσει με υπενοικίαση, ώστε να αποτελέσει κοιτίδα ζωής και συνάθροισης των κατοίκων της Κοινότητας.

• Να ενισχυθούν οι πολύ αξιόλογες εκδηλώσεις της Κοινότητας οι οποίες πραγματοποιούνται της 1η Κυριακή του Ιουλίου στον Άγιο Γεώργιο και την 1η Παρασκευή μετά το Δεκαπενταύγουστο.

Ο επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Πάτρας κ. Ανδρέας Τζουραμάνης δεσμεύτηκε για την άμεση ανάδειξη του θέματος της γεώτρησης στα αρμόδια θεσμικά όργανα.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ