2012-03-22 18:22:10
Φωτογραφία για UEFA: Νέα συμφωνία με τους συλλόγους
Πολύ σημαντικές αποφάσεις για το παρόν... αλλά και το μέλλον του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου ελήφθησαν στο 36ο συνέδριο των χωρών-μελών της UEFA, που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη.

Μια εξ αυτών είναι νέα συμφωνία της UEFA με τους συλλόγους της Ευρώπης. Πιο συγκεκριμένα η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου συμφώνησε να μοιραστούν 100 εκατομμύρια οι σύλλογοι που θα έχουν εκπρόσωπους στα τελικά του Euro 2012 στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας, για τη βοήθειά τους στην αύξηση του θεάματος.

Επιπροσθέτως, σε περίπτωση τραυματισμού κάποιου ποδοσφαιριστή, η UEFA θα δίνει ένα ποσό στην ομάδα που ανήκει ο ποδοσφαιριστής, ανάλογο με το διάστημα απουσίας του από την αγωνιστική δράση.

Η συγκεκριμένη συμφωνία θα έχει ισχύ για το Euro 2012, ενώ σε αυτό του 2016 το ποσό θα ανέβει στα 150 εκατομμύρια ευρώ.

Να σημειωθεί ότι εγκρίθηκε η πρόταση για τις ελάχιστες συμβατικές απαιτήσεις που θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών («αυτόνομη συμφωνία»). Αυτές οι απαιτήσεις θα εφαρμοστούν από όλες τις ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες-μέλη της UEFA εντός διαστήματος 3 ετών.


Για να εφαρμοστεί, πάντως, η όποια συμφωνία προκύψει, θα πρέπει να εγκριθεί από το σύνολο των μερών που συμμετέχουν στη διαδικασία του ευρωπαϊκού κοινωνικού διαλόγου, δηλαδή τις ECA, EPFL και FIFPro.

Η επίσημη τελετή για την υπογραφή της συμφωνίας θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, τον προσεχή Απρίλιο.

Ακόμη, μετά την τροποποίηση των σχετικών άρθρων του καταστατικού της UEFA, αποφασίστηκε ότι θα μπορεί πια να διεξάγεται εντός του ίδιου έτους και δεύτερο τακτικό συνέδριο, με αντικείμενο οικονομικά θέματα ή θέματα εξαιρετικής σημασίας.

Η Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου των συλλόγων θα μετατραπεί σε ενδιάμεσο όργανο της UEFA πριν από το CAS, το οποίο εκδικάζει σε τελεσίδικο βαθμό όλες τις ποδοσφαιρικές υποθέσεις, με αρμοδιότητα να επιβάλει και πειθαρχικές κυρώσεις.

Στα πειθαρχικά μέτρα κατά ομάδων θα συμπεριληφθεί η ποινή της παρακράτησης εσόδων από πιθανή συμμετοχή τους σε διοργανώσεις της UEFA, η απαγόρευση εγγραφής νέων ποδοσφαιριστών σε διοργανώσεις της UEFA και ο περιορισμός στον αριθμό των ποδοσφαιριστών που μπορεί να εγγράψει ένας σύλλογος σε διοργανώσεις της UEFA.

Η διάρκεια της θητείας όσων συμμετέχουν σε επιτροπές ή πάνελ ειδημόνων της UEFA θα αυξηθεί κατά 2 έτη (από 2 σε 4), ενώ θα προστεθεί μία γυναίκα ως επιπλέον μέλος στην Εκτελεστική Επιτροπή της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας. Την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εκπροσώπησαν ο πρόεδρός της, Σοφοκλής Πιλάβιος, ο αναπληρωτής πρόεδρος, Γιάννης Οικονομίδης, και ο ταμίας, Γιώργος Γκιρτζίκης. 24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ