2012-03-22 19:56:05
Φωτογραφία για Σαχινίδης: Η οικονομική κατρακύλα ξεκίνησε επί Σημίτη
Ευθύνες για πρώτη φορά και στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ για την εξέλιξη του ελλείμματος στη χώρα, απέδωσε χθες ο νέος Υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης σε συνομιλία του με δημοσιογράφους.

«Το πρόβλημα της χώρας», δήλωσε χαρακτηριστικά, «δεν ξεκίνησε ούτε το 2009 ούτε το 2007 αλλά την επομένη της ένταξης της χώρας στην ΟΝΕ λόγω του υψηλού ελλείμματος και του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών».

Ο κ. Σαχινίδης εξέφρασε μάλιστα την άποψή του ότι το 2007 είναι «η ημερομηνία κλειδί» και ότι «η χώρα τότε δεν έπρεπε να βγει από την επιτήρηση αλλά να παραμείνει διότι έτσι δεν θα φτάναμε στο τέλμα του 2009».

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο για ποιο λόγο το ΠΑΣΟΚ υποστήριζε τότε ότι η επιτήρηση είναι προσβλητική για τη χώρα, ο Υπουργός Οικονομικών ήταν αποστομωτικός, «Σας λέω ποια είναι η άποψή μου ασχέτως του τι έλεγε τότε το ΠΑΣΟΚ.». Ωστόσο ο ίδιος επέμεινε ότι το κόμμα του έμαθε για την διαμόρφωση του ελλείμματος σε διψήφιο νούμερο αμέσως μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας.

Σε ερώτημα για το αν τελικά έπρεπε να εφαρμοστεί το προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ συμπεριλαμβανομένης και της καταβολής επιδόματος αλληλεγγύης ο κ. Σαχινίδης αν απέφυγε να αξιολογήσει τις δηλώσεις των συναδέλφων του, υπενθύμισε ότι ο ίδιος κάθε φορά που έλεγε στη Βουλή ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα, δεχόταν σωρεία επιθέσεων.

http://www.briefingnews.gr/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ