2012-11-08 19:11:02
Φωτογραφία για Τα μέτρα ψηφίστηκαν, τη δόση θα την πάρουμε;
Αγώνα δρόμου καταβάλει η Κομισιόν, προκειμένου έως τις 12 Νοεμβρίου - δηλαδή μόλις την ερχόμενη Δευτέρα - να έχει διαμορφωθεί... μια κοινή γραμμή ως προς το ελληνικό ζήτημα.

Αυτή τη στιγμή, η ευρωπαϊκή γραφειοκρατία εμφανίζεται διχασμένη. Η κρατούσα άποψη εκτιμά ότι αν δεν προηγηθεί η σύνταξη της έκθεσης της τρόικας, η Ελλάδα δεν δικαιούται και δεν πρέπει να εξασφαλίσει την επόμενη δόση.

Ωστόσο, μια ισχυρή μειοψηφία, εντός του κοινοτικού κονκλαβίου, είναι αισιόδοξη σχετικά με το αν και κατά πόσο η πλευρά των δανειστών θα καταφέρει να καταλήξει σε μια κοινή άποψη αναφορικά με το μείζον θέμα της μείωσης του χρέους. Και μάλιστα μέσα σε πέντε το πολύ μέρες.

Η Αθήνα, στο μεταξύ, παρακολουθεί ανήσυχη τις εξελίξεις, μη γνωρίζοντας κυριολεκτικά τι της επιφυλάσσει η επόμενη μέρα. Κι αυτό γιατί τα ζητήματα που είναι ανοικτά αυτή τη στιγμή είναι κάτι παραπάνω από δύσκολα και σύνθετα.

Το ζήτημα πάντως είναι αν τελικώς η χώρα θα μπορέσει να εξασφαλίσει τα 31,5 δισ. ευρώ ή στην καλύτερη των περιπτώσεων τα 36,5 δισ. ευρώ, αν συνυπολογιστεί τελικώς και η ουρά της προηγούμενης δόσης του Σεπτεμβρίου, που υπολογίζεται σε 5 δισ. ευρώ.

metrogreece.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Χαμός στο ΠΑΣΟΚ...!!!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Χαμός στο ΠΑΣΟΚ...!!!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ