2012-11-09 08:06:03
Φωτογραφία για Διαβητικό χωριό στον Πειραιά
Το διαβητικό χωριό ανοίγει τις πύλες του το Σαββατοκύριακο στον Πειραιά! Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.)...με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη (14 Νοεμβρίου) πρόκειται να δημιουργήσει για δεύτερη χρονιά φέτος ένα όμορφο σκηνικό μέσα στο οποίο το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί για το διαβήτη και να εκπαιδευτεί γύρω από θέματα που αφορούν στην πρόληψη και στη σωστή διαχείρισή του.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Νοεμβρίου στο κεντρικότερο σημείο της πόλης, στην Πλατεία Κοραή, απέναντι από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά ενώ τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Η πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ Αθανασία Καρούνου επισημαίνει ότι η γιορτή στο επίκεντρό της θα έχει τις θεματικές «γειτονιές» που θα στεγάζονται στις τέντες που θα στηθούν στην Πλατεία Κοραή στις οποίες θα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις με εκπαιδευτικό, διαδραστικό περιεχόμενο αλλά και happenings, ενώ σε αίθουσες του ξενοδοχείου «ΘΕΟΞΕΝΙΑ», θα πραγματοποιηθούν ομιλίες και ελεύθερη συζήτηση από ιατρούς και άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη.


Στη «γειτονιά» του ΑΥΤΟΕΛΕΓΧΟΥ οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μετρήσεις σακχάρου και γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης από νοσηλευτές, παρουσία εξειδικευμένων ιατρών.

Στη γειτονιά της ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ – ΠΡΟΛΗΨΗΣ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ θα γίνουν κατά τη διάρκεια του διημέρου screening tests στα πόδια και στα μάτια ατόμων με διαβήτη

Στη γειτονιά της ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ οι επισκέπτες θα μάθουν να μαγειρεύουν ακολουθώντας υγιεινές συνταγές, στη γειτονιά της ΑΘΛΗΣΗΣ θα μπορέσουν να δουν επίδειξη Maculele Capoeira, να παρακολουθήσουν με ποιο τρόπο ο χορός μπορεί να γίνει θεραπευτικό μέσο, να μυηθούν στην παραδοσιακή χορευτική έκφραση και να χορέψουν Ταγκό, χορούς latin και Ballroom.

Τέλος στη γειτονιά του ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΥ θα υπάρχουν πολλές εκπλήξεις και δώρα για τους μικρούς επισκέπτες που θα έχουν τη δυνατότητα να διασκεδάσουν απολαμβάνοντας ένα face painting, κάνοντας μία βόλτα στον κόσμο του χορού με τραγούδια και παραμύθια και παίζοντας παραδοσιακά παιχνίδια με χειροτεχνία και θεατρικές προσεγγίσεις από την «Πολύμορφη» Kids.

Η κ. Καρούνου επισημαίνει ότι δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη συμμετοχή των παιδιών στη γιορτή μας καθώς το μήνυμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας για το Σακχαρώδη Διαβήτη είναι να προστατέψουμε το μέλλον μας που δεν είναι άλλο από τα παιδιά .

«Επομένως η ενημέρωση των παιδιών είναι πρωταρχικής σημασίας εάν θέλουμε τα επόμενα χρόνια να φρενάρουμε το σημερινό ρυθμό αύξησης των περιστατικών σακχαρώδους διαβήτη»,εξηγεί.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ