2012-11-09 08:29:03
Φωτογραφία για Είναι θέμα προτεραιοτήτων…
Για τις αρχές της επόμενης εβδομάδας μετατίθενται οι ανακοινώσεις για το deal με τους Βιντιάδη και Χάρις στην ΑΕΚ. Οι δύο άνδρες και οι συνεργάτες τους ρυθμίζουν τις τελευταίες λεπτομέρειες εισόδου στην ΠΑΕ, αλλά και τα πρώτα τους βήματα. Αυτά δεν θα γίνουν με κινήσεις εντυπωσιασμού, αλλά βάσει προτεραιοτήτων για τη βιωσιμότητα του συλλόγου.

Πρώτο και μεγαλύτερο ζητούμενο είναι η ρύθμιση των χρεών της ΠΑΕ προς την εφορία. Με τα υπάρχοντα δεδομένα η «Ένωση» καλείται να πληρώνει περίπου 700.000 ευρώ το μήνα, ποσό που δεν επιτρέπει στην ομάδα να ορθοποδήσει, ακόμη και με ιδιοκτήτες που πληρώνουν. Στόχος των επενδυτών είναι με την υπαγωγή στο νέο φορονομοσχέδιο η «Ένωση» να αποπληρώσει το ποσό αυτό σε όσες περισσότερες δόσεις είναι δυνατό (προκειμένου να μειωθεί το μηνιαίο κόστος), με μίνιμουμ τις 48.

Από εκεί και πέρα, αναγκαία είναι η σταδιακή αποπληρωμή των οφειλομένων σε πρώην παίκτες, προπονητές και μάνατζερ, υποθέσεις που απειλούν να επιφέρουν στην ΑΕΚ κυρώσεις από τη FIFA και την UEFA
. Βιντιάδης και Χάρις ασφαλώς δεν μπορούν μονομιάς να τους ξεχρεώσουν όλους, αλλά να δώσουν κάποια χρήματα μπροστά και να αρχίσουν νέο διακανονισμό. Φυσικά ουδείς ξεχνά και τις πληρωμές των νυν παικτών (αλλά και όσων εργάζονται για την ομάδα και την ΠΑΕ), που υπομένουν στωικά την παρούσα κατάσταση στο σύλλογο, αλλά με την έλευση των νέων ιδιοκτητών θα έρθουν γι’ αυτούς καλύτερες μέρες.

Η ενίσχυση του ρόστερ είναι επίσης δεδομένη. Η ΑΕΚ-εφόσον δεν αρθεί ο περιορισμός στις μεταγραφές που της επιτρέπει να κάνει μία προσθήκη παίκτη άνω των 24 λόγω αδειοδότησης-θα αποκτήσει σίγουρα έναν ποδοσφαιριστή που θα βοηθήσει άμεσα, είτε μέσο είτε σέντερ φορ, ενώ θα ασχοληθεί και με οποιαδήποτε καλή περίπτωση παίκτη κάτω των 24 υπάρχει στην ελληνική αγορά. Περισσότερες προσθήκες θα γίνουν το καλοκαίρι.

Κλειστά χαρτιά και ανάλυση

Ο Έβαλντ Λίνεν δεν αποκάλυψε χθες τα πλάνα του, αφού δεν έκανε δοκιμή. Φαίνεται πως σκέφτεται σοβαρά να παρατάξει την ομάδα του με τρεις στόπερ, σε ένα σύστημα 3-5-2 ή 3-6-1, με τον Μπουγαΐδη να προστίθεται στους Γιάγκο και Κουτρουμπή. Κι αυτό γιατί-όπως επισήμανε κι ο ίδιος στους παίκτες του χθες κατά την ανάλυση του αντιπάλου-ο Ολυμπιακός είναι πολύ επικίνδυνος στις στημένες φάσεις. Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να μείνει στον πάγκο ο Φέτσης και να χρησιμοποιηθεί από την αρχή ο Κατίδης.

Στα αγωνιστικά, Κοντοές και Λαγός παρά την ίωση που τους ταλαιπωρεί αναμένεται να είναι διαθέσιμοι, ενώ ανησυχία υπάρχει για τον Φούντα που πονά στο γόνατο. Σημειώνεται πως οι παίκτες θα αποσυρθούν σε ξενοδοχείο κανονικά και δεν θα ακολουθήσουν το παράδειγμα του προηγούμενου ματς με τον Παναθηναϊκό.
sport-fm.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ