2012-03-22 20:57:49
Φωτογραφία για Επιχείρηση… διάσωσης της Διαμαντοπούλου
Η τοποθέτηση της Φώφης Γεννηματά σε θέση εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ και η συμμετοχή της στις επερχόμενες πρόωρες εκλογές μέσω του ψηφοδελτίου Επικρατείας, εντάσσεται μεταξύ άλλων και στην προσπάθεια του Ευάγγελου Βενιζέλου να διασώσει πολιτικά την Άννα Διαμαντοπούλου.

Η νυν Υπουργός Ανάπτυξης, η οποία είδε το προφίλ της να. υφίσταται σημαντικές ρωγμές κατά τη διάρκεια της θητείας της στο υπουργείο Παιδείας, μια περίοδος που περιγράφηκε πολύ γλαφυρά ως «η εποχή της… φωτοτυπίας», αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα εκλογιμότητας, σύμφωνα με τις εποχικές μετρήσεις που έχει κάνει το ΠΑΣΟΚ το τελευταίο διάστημα.

Για τον λόγο αυτό υπήρξαν σκέψεις μετακόμισης της Άννας Διαμαντοπούλου στην αχανή Β’ Αθηνών, μια πολιτική αλλαγή που θα προκαλούσε συζητήσεις και κάθε άλλο παρά θετικά σχόλια, από τη στιγμή που θα έδειχνε ότι το κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ επιδιώκει να διασφαλίσει την επανεκλογή της, και για τον λόγο αυτό μετακομίζει σε άλλη περιφέρεια.


Ποιος θα ξεχάσει άλλωστε τις κατά καιρούς δηλώσεις της Άννας Διαμαντοπούλου, περί μη συμμετοχής της στις επόμενες εκλογές, με πρόσχημα την επίκληση της ανάγκης να προωθηθούν επώδυνες μεταρρυθμίσεις από την κυβέρνηση Παπαδήμου.

Στην περίοδο κορύφωσης της εσωκομματικής διαπάλης στο ΠΑΣΟΚ για τη διαδοχή του Γιώργου Παπανδρέου από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, η Άννα Διαμαντοπούλου επέλεξε να στηρίξει τον… αυτονόητο επόμενο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Φαίνεται λοιπόν ότι στο πλαίσιο αυτής της στήριξης, υπήρξαν συγκεκριμένες πολιτικές συμφωνίες για τη… διευκόλυνση της επανεκλογής της Άννας Διαμαντοπούλου στην Α’ Αθηνών. Και η μετακίνηση της Φώφης Γεννηματά στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας εντάσσεται σε αυτό ακριβώς το πνεύμα.

http://www.statesmen.gr/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ