2012-11-09 10:27:05
Φωτογραφία για Η Ρωσία ελπίζει σε χαλάρωση της στάσης των ΗΠΑ
H Ρωσία αναμένει από τον Πρόεδρο Barack Obama, να επιδείξει περισσότερη ευελιξία στο ζήτημα της αντιπυραυλικής άμυνας των Η.Π.Α μετά την επανεκλογή του, δήλωσε ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της χώρας.

Η αντιπαράθεση αυτή έχει οδηγήσει σε τεντωμένο σχοινί τις σχέσεις των Η.Π.Α και της Ρωσίας. Η Μόσχα απέρριψε τις διαβεβαιώσεις της Ουάσινγκτον πως σκοπός της ασπίδας είναι να αποκρούσει πιθανές απειλές πυραύλων από το Ιράν και εξέφρασε την ανησυχία της μήπως ο πραγματικός στόχος είναι η ρωσική πυρηνική αποτρεπτική ισχύς. 

Τον Μάρτιο, ο Πρόεδρος Obama, μη γνωρίζοντας ότι μιλούσε με ανοικτό το μικρόφωνο, είχε πει στον Dmitry Medvedev, πως θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει το θέμα  με μεγαλύτερη ευελιξία αμέσως μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου.

Ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός, Dmitry Rogozin, φάνηκε να προσπαθεί να υπενθυμίσει στον Πρόεδρο Obama την υπόσχεσή αυτή, καλώντας για εγγυήσεις πως οποιαδήποτε ασπίδα και αν διαμορφωθεί στο μέλλον δεν θα στρέφεται εναντίον της Ρωσίας.Ωστόσο, προς το παρόν είναι πολύ νωρίς για να κρίνουμε τη στάση του νεοεκλεγέντα Αμερικανού Προέδρου επί του ζητήματος.

http://www.e-afipnisi.gr/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ