2012-11-09 11:13:04
Φωτογραφία για Γαλλία: Αντικλεπτικό σύστημα…. στο κρέας!
Φιλέτα υπό στενή παρακολούθηση; Κι όμως ναι. Το είδαμε κι αυτό. Στη Γαλλία και συγκεκριμένα σε σουπερμάρκετ της Λιλ.

Εκεί, όπου στα ράφια των ψυγείων οι καταναλωτές με έκπληξη παρατήρησαν ότι το πιο ακριβό κρέας προστατεύεται.. σαν κόρη οφθαλμού.

Όπως οι φωτογραφίες, που γαλλικά μέσα δημοσιεύουν, αποκαλύπτουν σε μπριζόλες, φιλέτα, μπιφτέκια από κρέας υψηλής ποιότητας οι υπεύθυνοι έχουν τοποθετήσει το αντικλεπτικό σύστημα, ίδιο με αυτό που βρίσκουμε στα ρούχα, στα DVD, στα κρασιά.

Με τη διεύθυνση του σουπερμάρκετ να αρνείται να δώσει εξηγήσεις, οι δημοσιογράφοι, επιχειρώντας να αποκρυπτογραφήσουν τα κίνητρα των υπευθύνων, δίνουν την εξήγηση ότι πίσω από την κίνηση αυτή, πρωτοφανή για τα δεδομένα της χώρας, βρίσκεται μια απόπειρα πρόληψης της αύξησης των κλοπών ως απόρροια της ανθρωπιστικής κρίσης που η λιτότητα έχει εντείνει και της αδυναμίας των πολιτών να βρουν τροφή.


Με το κοινωνικό κράτος υπό διάλυση και το πρόγραμμα αρωγής της ΕΕ υπό κατάρρευση, εκπρόσωποι των ανθρωπιστικών οργανώσεων κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου: Εάν ο κόσμος δεν έχει πια βοήθεια για να τραφεί, θα κλέψει από τα καταστήματα.

Όταν μάλιστα το συγκεκριμένο κρέας στοιχίζει 25 ή 30 ευρώ το κιλό, οι υπεύθυνοι του σουπερμάρκετ θεωρούν υποχρέωσή τους…. να το προστατέψουν. Κι αν ακόμα στην περίπτωση των αυγών ή των γιαουρτιών που κλέβουν, η ζημιά είναι μικρή, στην περίπτωση του ακριβού κρέατος πιο δαπανηρή.

Ο Ερυθρός Σταυρός πάντως εκφράζει τη δυσφορία του λέγοντας ότι το να βάλεις αντικλεπτικό σύστημα στο κρέας, την ώρα που καθημερινά αυξάνονται οι άστεγοι και όσοι ζουν στην ανέχεια και κάτω από το όριο της φτώχιας, είναι μια κίνηση μάλλον… παράλογη. «Κι έπειτα θα βάλουν αντικλεπτικό σύστημα σε κάθε αυγό; Σε κάθε ντομάτα;» αναρωτιέται μέλος της ανθρωπιστικής οργάνωσης.

Ο ντόρος που έχει ξεσπάσει είναι μεγάλος με τους καταναλωτές να εκφράζουν επίσης την οργή τους. «Πολλές φορές δεν έχουμε καν τα μέσα να αγοράσουμε κρέας. Του βάζουν και αντικλεπτικό σύστημα;» αναρωτιέται ένας Γάλλος Κι εμείς προσθέτουμε: Αντί να βάζουν αντικλεπτικά συστήματα στα τρόφιμα, μήπως να πάρουν μέτρα αρωγής των πολιτών;
exelixeis.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ