2012-11-09 13:05:39
Φωτογραφία για 11 Ιανουαρίου η νέα δικάσιμος για το άρθρο 99
H εκδίκαση υπαγωγής της ΠΑΕ Άρης στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα πήγαινε ολοταχώς για αναβολή, πράγμα που, τελικώς, συνέβη! 

Και μάλιστα η νέα ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης πήγε πολύ μακρύτερα απ΄ ότι υπολόγιζαν οι άνθρωποι του Άρη. Συγκεκριμένα η νέα δικάσιμος ορίστηκε για τις 11 Ιανουαρίου του 2013, ημέρα Παρασκευή, την ίδια ώρα, στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης. 

Μάλιστα για το διάστημα των δύο μηνών που μεσολαβεί εώς  τότε, ισχύει κανονικά η προσωρινή διαταγή αναστολής πληρωμών που έχει εξασφαλίσει (προ διμήνου), η κιτρινόμαυρη εταιρία. Και αυτό, παρά το αίτημα που υπέβαλαν ορισμένοι συνήγοροι πιστωτών της ΠΑΕ που βρέθηκαν στην αίθουσα, περί ακύρωσης της συγκεκριμένης διαταγής.  

Τι σημαίνει πρακτικά η παραπάνω απόφαση; Πως η ΠΑΕ Άρης μπορεί να κινηθεί κανονικά  στην αγορά, αγνοώντας τις οφειλές του παρελθόντος, μέχρι τις 11 Ιανουαρίου. Κερδίζει, δηλαδή, χρόνο (πολύ περισσότερο απ΄ όσο αρχικά υπολόγιζε), προκειμένου να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές της και το σημαντικότερο, να καταφέρει μέχρι τις αρχές του καινούριου έτους να σχηματίσει διοίκηση διορισμένη από το Πρωτοδικείο. 


Πρόκειται για μια πολύ σημαντική παράμετρο, καθώς χωρίς θεσμική διοίκηση, οι πιθανότητες να γίνει δεκτό το αίτημά της για υπαγωγή στο άρθρο 99, είναι ελάχιστες.

Μετά το τέλος της διαδικασίας στο νομικό επιτελείο των κιτρίνων, οι οποίοι εκπροσωπήθηκαν από τους κ.κ Γρόλλιο, Αργυριάδη, Τσομίδη και Χριστοφορίδη, επικρατούσε ικανοποίηση και βαθιά ανακούφιση, καθώς η συγκεκριμένη αναβολή επιτρέπει στην ΠΑΕ Άρης να «αναπνεύσει» χρονικά και οικονομικά, αποφεύγοντας άμεσους κινδύνους για την ίδια την ύπαρξή της.       

novasports.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ