2012-11-09 13:39:57
Φωτογραφία για Η UEFA αποκλείει τους συλλόγους που προσφεύγουν στο άρθρο 99 ;
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του soccerplus

οι ομάδες που καταφεύγουν στη περίπτωση και υπαγωγή του άρθρου 99 δεν έχουν συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Αναλυτικά το ρεπορτάζ : 

Επιστολή από την UEFA βρίσκεται στα γραφεία της ΕΠΟ και αφορά τις περιπτώσεις συλλόγων που αιτούνται υπαγωγή στο άρθρο 99 («πτωχευτικός κώδικας»).

Σύμφωνα με πληροφορίες στο έγγραφό της η UEFA που υπογράφεται από τον επικεφαλής του τμήματος αδειοδοτήσεων της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας, Αντρέας Τραβέρσο, αναφέρει ότι οι σύλλογοι που αιτούνται υπαγωγή σε αυτό το άρθρο δεν θα αδειοδοτούνται και κατά συνέπεια δεν θα μπορούν να πάρουν μέρος στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις.

Την Πέμπτη 8/11 η ΕΠΟ κοινοποίησε το συγκεκριμένο έγγραφο στη Σούπερ Λιγκ γνωρίζοντας ότι το θέμα της αίτησης υπαγωγής μελών του συνεταιρισμού στο άρθρο 99 συζητήθηκε στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο και γνωρίζοντας επίσης ότι ο Άρης έχει ήδη καταθέσει παρόμοια αίτηση.


Η ομοσπονδία θέλοντας να προλάβει και άλλες τέτοιου είδους αιτήσεις και προκειμένου μέσω της Σούπερ Λιγκ να ενημερώσει τις ομάδες για τη θέση της UEFA έκανε αυτήν την κίνηση που δείχνει προνοητικότητα και ενδιαφέρον.

Διότι από τη στιγμή που η UEFA είναι αρνητική στη συμμετοχή συλλόγων που αιτούνται υπαγωγή στο άρθρο 99 στις δικές της διοργανώσεις τότε ενδεχομένως μπαίνει θέμα εναρμόνισης της συγκεκριμένης τακτικής από την πλευρά της ΕΠΟ και αυτομάτως, σε μία τέτοια περίπτωση, αφενός μπαίνει θέμα για το χειρισμό που θα πρέπει να γίνει στην περίπτωση του Άρη και αφετέρου υψώνεται απαγορευτικό σε παρόμοιες σκέψεις που μπορεί να έχουν άλλοι σύλλογοι.

Είναι προφανές ότι η UEFA είναι αρνητική σε αυτή την υπόθεση διότι η υπαγωγή στο άρθρο 99 σημαίνει επί της ουσίας την μη καταβολή δεδουλευμένων στους αθλητές και τους προπονητές.
skepastro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ