2012-11-09 15:15:23
Φωτογραφία για Μυαλό..κουκούτσι!
Μυαλό και κουκούτσι;  -Πώς άραγε συνδυάζονται αυτά τα δύο; Το μυαλό, είναι το εργαλείο που γεννά ιδέες και το κουκούτσι, είναι ο σπόρος που δίνει ζωή σε αυτές. Όμως αυτός ο ίδιος ο σπόρος, είναι το πρωτεύον υλικό για την συνέχιση της ζωής.  Ουσιαστικά ο σπόρος με μια ευρύτερη έννοια, είναι ο δημιουργός της φύσης.    Κάθε δένδρο, βότανο, λουλούδι, θάμνος, χορταρικό,  φυτό γενικότερα, αλλά και έμβιος οργανισμός, οφείλει την ύπαρξή και την αναπαραγωγή του, σ έναν και μοναδικό σπόρο! (περισσότερα για τους σπόρους δείτε :  "Α seed for change",  "Πελίτι",  "Οι σποροι της καταστροφής")

Το  ”μυαλό..κουκούτσι”,  είναι μια ΙΔΕΑ που μέσω των κουκουτσιών-σπόρων και μιάς πρωτοπορειακής  μεθόδου ΣΠΟΡΑΣ με σβώλους , ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΔΩΣΕΙ ΖΩΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΑΜΜΕΝΟ ΔΑΣΟΣ της πατρίδας μας.

Υπό  την έννοια  της ιδέας ,  «Μυαλο ..κουκουτσι» είμαστε ΟΛΟΙ μας.

Εσύ που διαβάζεις αυτές τις γραμμές,  εγώ, εμείς, οι φίλοι,  οι γνωστοί  οι συγγενείς μας… όλοι οι άνθρωποι ανεξαιρέτως δηλαδη, από  τον μικρότερο εως τον μεγαλύτερο, ασχέτως φύλου, επαγγέλματος, οικονομικής κατάστασης, ή θρησκευτικοπολιτικών πεποιθήσεων.


«Μυαλό...κουκούτσι» είναι ΚΑΘΕ άνθρωπος ο οποίος  έχει κάποια «ιδέα σπόρο» που μπορεί να ενισχύσει, να αναπτύξει και να κάνει πραγματικότητα, την ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ των καμμενων δασων της χώρας μας.

«Μυαλό...κουκούτσι»  όμως,  είναι και ΚΑΘΕ άνθρωπος  ο οποίος  ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ  , για την πραγματοποίηση αυτής της ιδέας.   Άλλωστε όλοι οι άνθρωποι είμαστε κρίκοι μιάς τεράστιας αλλυσίδας κι αλληλοεπηρεάζουμε με εκατομμύρια τρόπους ο ένας τον άλλον. Ο συγκεκριμένος τρόπος αλληλοεπηρεασμού στην περίπτωση αυτή, πιστεύω οτι  είναι εξαιρετικά ΧΡΗΣΙΜΟΣ για όλους μας.

Τώρα υπό την έννοια της «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ» οι  δυνατότητες  είναι ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ. Ο τρόπος ανάπτυξης και πραγματοποίησης αυτής της ιδέας, περιγράφεται αναλυτικότερα πατώντας εδώ. Όμως για να γίνει πιό κατανοητό, θα δώσω κάποια παραδείγματα  ως προς το πως εννοείται η «συμμετοχή» …εάν ασχολείσαι με κάποιο επάγγελμα που σχετίζεται με κάτι απ΄όλα αυτά που αναφέρονται πιο κάτω , ή έχεις κάποια δραστηριότητα/χόμπυ/ την δυνατότητα/ λίγο χρόνο/ίσως κάποια γνωριμία/συμμετέχεις σε κάποια ομάδα και θέλεις να τους ενημερώσεις γι΄αυτή την κίνηση αναδασωσης /εχεις καποια σκέψη/ή ιδέα  που θα βοηθούσε πχ…..

 …..στην  ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ/εξέλιξη, ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ αυτού του site προώθησή του με άνοιγμα σελίδων κοινωνικής δικτύωσης στο facebook/tweeter, την αρχειοθέτηση/συγγραφή/διόρθωση κειμένων, έρευνα  θεματολογίας/φωτογραφιών/άρθρων στο διαδίκτυο, παρακολούθηση αναρτήσεων κλπ κλπ.

…στηνΕΠΑΦΗ και ΟΡΓΑΝΩΣΗ σ” ένα ευρύτερο δίκτυο συνεργασίας και δράσης μέσω προσωπικών/τηλεφωνικών/διαδικτυακών επαφών με άλλες ομάδες «κοινού ενδιαφέροντος» (οπως πχ, ΠΕΛΙΤΙ , FREE AND REAL, SEED FOR CHANGE , ΝΕΑ ΓΟΥΪΝΕΑ, ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ..και όρεξη να “χεις να ψάχνεις στο διαδίκτυο, ώστε να δημιουργηθεί παραλληλα  ένα  «Data base» μιας τράπεζας πληροφοριών δηλαδή, σχετική με όλους αυτούς τους δημους/επιστημονες/μαθητικες κοινοτητες/ιστοσελιδων/οικοκοινοτητων/φυσιολατρων/λεσχων/οικολογων/καθηγητων/επιστημονων/ που με τον ένα ή άλλο τρόπο βοηθούν/ενδιαφερονται για την αναπλαση και διατηρηση της φυσικης ισσοροπιας, ωστε  η δύναμη και η ορμη που αποκτα το ολο εγχειρημα να ειναι αποτελεσματικη με μεγαλο κερδισμενο την ιδια την ΦΥΣΗ.

…στην ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ της μεθόδου κατασκευης/σπορας σβώλων και της ΗΜΕΡΑΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗΣ, μέσω μυνημάτων σε ράδιο,/τηλεόραση κι εφημεριδες/εντυπα/ ιστοσελιδες /web tv, αφίσσες κλπ

….στην δημιουργια ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ εκδηλωσεων οι οποίες θα γίνονται ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΚΑΜΜΕΝΑ ΔΑΣΗ, ώστε οι άνθρωποι που δεν μένουν κοντά στις καμμένες περιοχές,  αλλά που θα έρθουν για να δουν ή ν΄ακούσουν κάποιον καλλιτέχνη, να έχουν μια έντονη ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ μένοντας για όσο κραταει η εκδήλωση δίπλα στο καμμένο δάσος. Αυτό θα κινητοποιήσει και θα ενεργοποιήσει περισσότερους ανθρώπους.

…στην ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΛΙΚΩΝ, που απαιτουνται για την κατασκευη σβωλων, δηλαδη χωματος και σπόρων. Αυτοι οι σποροι, μπορούν  να συλλεχθούν ακόμη κι από μαθητές που μένουν σε πόλεις της υπαιθρου, σε χωρια κλπ είτε/και μπορουν να ενημερωθουν απο εκπαιδευτικους που τους αρέσει η ιδέα, ή από ένα πρόγραμμα που πιλοτικά μπαινει σε κάποια νηπιαγωγεία, δημοτικα, γυμνασια λύκεια κλπ κλπ.

…στην διαθεση χώματος ίσως από εταιρείες χωματουργικων εργασιων, ή από εκσκαφές  οικοπεδων για διανοιξη θεμελιων, ή από γαιοκτήμονες, κοινότητες  κλπ.κλπ.κλπ. ¨ομως …ακόμα και στην απιθανη περιπτωση που δεν βρεθεί κανεις να προσφέρει χωμα, σκεφτειτε την δυνατοτητα προσφορας ενος κουβα χωματος απο κάθε συμμετέχοντα ή την κατασκευη 10 σβωλων. ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ..

Ο κατάλογος με τους τροπους συμμετοχης ειναι τεραστιος και δεν έχει τέλος, διότι ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΘΕ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ, ΚΑΘΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ και ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟ..

Εσύ επιλέγεις σε ΠΟΙΟ ΤΟΜΕΑ , με ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ και για ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΘΕΛΕΙΣ να ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙΣ…

Εάν κι εσύ όπως ακριβώς κι εμείς, ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων οι οποίοι βλέποντας τις φωτιές να  αφανίζουν ΜΕΘΟΔΙΚΑ κάθε χρόνο  τα δάση μας, πέρα από  λύπη,  θυμό και απογοήτευση που αισθάνονται γι” αυτήν την καταστροφή,  ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΝ ωστε να βοηθήσουν την γή και την φύση να  ΑΝΑΓΕΝΝΗΘΟΥΝ,  σε προσκαλούμε να έρθεις, για μιά βόλτα  ηλεκτρονικής ξενάγησης….

 Αν σου προκαλεί εντύπωση το ΠΩΣ αυτά τα παιδιά ΑΝΑΔΑΣΩΝΟΥΝ με σακούλες αντί να κρατούν δενδρύλλια, βρίσκεσαι στον σωστό χώρο, εάν ήδη γνωρίζεις, τότε και πάλι βρίσκεσαι στον σωστό χώρο..

…και  σε προσκαλούμε να γνωρίσεις την μέθοδο, τον τρόπο, τον στόχο και το σχέδιο δράσης που η ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ καμμένων ΔΑΣΩΝ δεν απαιτεί εργαλεία, σκαψίματα, ποτίσματα, φυτώρεια, δενδρύλλια, βυτιοφόρα, ή οτιδήποτε άλλο γνωρίζαμε ότι χρειαζότανε μεχρι σήμερα..

…Βέβαια εάν κάποιος επιλέξει να αναδασώσει φυτεύοντας κάποιο δενδρύλλιο, ειναι φυσικό η γη να το καλωσορίσει με την ίδια ευχαρίστηση. Διότι σημασία έχει η πρόθεση και το αποτέλεσμα κι όχι απαραίτητα ο τρόπος!

Δείτε περισσότερα ΕΔΩ  http://myalokoukoutsi.com/
ΠΗΓΗ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ