2012-11-09 15:51:04
Φωτογραφία για Δυτική Ελλάδα: Συντονιστικός ρόλος της Περιφέρειας στην Μακρο-περιφέρεια Αδριατικής-Ιονίου
Μετά την ομόφωνη αποδοχή της εισήγησης του Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας και Αντιπροέδρου της Διαμεσογειακής Επιτροπής Γιώργου Αγγελόπουλου, από τις Περιφέρειες μέλη των Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης (Οκτώβριος 2012), η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συντονίζει τις δράσεις για την επίτευξη του στόχου της δημιουργίας Μακροπεριφέρειας Αδριατικής-Ιονίου.

Για το σκοπό αυτό ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Αγγελόπουλος είχε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Π. Μίχαλο και τους συνεργάτες του, όπου έλαβε τη διαβεβαίωση του Υπουργείου για την υποστήριξη της πρωτοβουλίας για τη δημιουργία της Μακροπεριφέρειας Αδριατικής - Ιονίου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης επεσήμανε μετά την συνάντηση ότι «είναι σημαντικό να έχουμε τη στήριξη του Υπουργείου σε μια κομβική περίοδο για τη λήψη της απόφασης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που αφορά στη δημιουργία της Μακροπεριφέρειας Αδριατικής - Ιονίου. Ελπίζουμε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα ακόμα και πριν την ανάληψη από την Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Προεδρίας».


Παράλληλα, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετέχει στην πρώτη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας που θα λάβει χώρα την Δευτέρα στις Βρυξέλλες και συγκροτήθηκε στα πλαίσια της Διάσκεψης των Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης. «Στόχος μας είναι να συντονίσουμε τις εμπλεκόμενες Ευρωπαϊκές Περιφέρειες, ώστε άμεσα να προετοιμάσουμε ένα πλήρη φάκελο που θα αξιολογηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Από τη δική μας μεριά φροντίζουμε ώστε η Ελληνική παρουσία να είναι συγκροτημένη, αναλαμβάνοντας το συντονιστικό ρόλο της όλης προσπάθειας», δήλωσε σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ