2012-11-09 16:00:37
Φωτογραφία για ΣΙΓΑΛΑΣ : ΥΠΗΡΧΕ ΓΕΝΙΚΩΣ ΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
Ο Ολυμπιακός πήρε μεγάλη νίκη στο Μιλάνο επί της Αρμάνι με 71-84 και ο Γιώργος Σιγάλας τόνισε ότι η άμυνα που έπαιξαν οι ερυθρόλευκοι ήταν καταλυτική στην έκβαση του αποτελέσματος.

Επίσης, ο παλαίμαχος παίκτης του Θρύλου τόνισε ότι οι παίκτες δεν πρέπει να σκέφτονται ότι είναι πρωταθλητές Ευρώπης, ώστε να πετύχουν ακόμη περισσότερα πράγματα.

Αρχικά είπε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6: «Η ομάδα βρέθηκε σε εξαιρετική μέρα επιθετικά, αλλά όλα ξεκίνησαν από την άμυνα. Η Μιλάνο έχει τρομερές μονάδες, αλλά σαν ομάδα δεν κάνουν τίποτα. Δεν έχουν συνοχή και στην άμυνα είναι τρομερά ελλιπείς. Ο Ολυμπιακός έπρεπε να κερδίσει και το έκανε. Η εμφάνιση και η νίκη του είναι πολύ σημαντικές για τη συνέχεια. Η διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια ήταν εμφανής, ειδικά στην άμυνα. Ο Ολυμπιακός πίεσε, ήταν σκληρός όπως και πέρυσι. Όταν έχεις μια ομάδα που έχει επιθετικό ταλέντο, αλλά δεν έχει προπονητική υποστήριξη και ταυτότητα και ο καθένας κάνει κάτι, όπως συμβαίνει στην Αρμάνι, δεν μπορείς να πάρεις τη νίκη. Οι μονάδες δεν παίρνουν τα παιχνίδια, αλλά η ομάδα. Δεν είναι ότι ο Σπανούλης και ο Παπανικολάου ήταν σε μεγάλη βραδιά, υπήρχε γενικώς μια διάθεση και ταυτότητα. Σε όποιον πήγε το παιχνίδι, η ομάδα τον υποστήριξε. Στα προηγούμενα ματς δεν υπήρχε αυτή η φιλοσοφία».


Ολοκληρώνοντας αναφέρθηκε στη σημασία της καλής άμυνας για τον Ολυμπιακό: «Η άμυνα δεν είναι μόνο θέμα διάθεσης. Ξεκινάμε από εκεί, αλλά πρέπει να ακολουθείς και κάποιους κανόνες. Πέρυσι στον Ολυμπιακό δεν υπήρχαν ρόλοι στην άμυνα, όλοι ήταν παντού και είχαν τρομερές αλληλοκαλύψεις, με τον Ντόρσεϊ να έχει μεγάλη συμβολή σε αυτό το κομμάτι. Με την προσθήκη του Πάουελ, που δεν είναι ο καλύτερος αμυντικός αλλά θα βοηθήσει, αν οι παίκτες δεν έχουν στο μυαλό τους ότι "είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης", θα μπορέσουν να διεκδικήσουν περισσότερα πράγματα. Όλοι ξέρουν φέτος πώς παίζει ο Ολυμπιακός και ποιος είναι, οπότε τον αντιμετωπίζουν με μεγαλύτερη προσοχή».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ