2012-11-09 16:32:21
Φωτογραφία για ΠΡΟΣ ΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕΤΑΤΙΘΕΤΑΙ Η ΛΥΣΗ-ΠΑΚΕΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ
Οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης έχουν διορία ως τα Χριστούγεννα να αποφασίσουν για τη νέα βοήθεια προς την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης και της λύσης των πρόσθετων πόρων, εάν συμφωνήσουν στην επιμήκυνση, δήλωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος την Παρασκευή.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, που επικαλείται τον εν λόγω Ευρωπαίο αξιωματούχο, οι χώρες της Ευρωζώνης βρίσκονται κοντά σε συμφωνία ότι η Ελλάδα έχει τηρήσει τους όρους της συμφωνίας για τη λήψη μέτρων λιτότητας και έχει προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.

Το πρωί και δια στόματος του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα επιβεβαιώθηκε ότι η απόφαση για τη δόση δεν πρόκειται να ληφθεί στο Eurogroup της Δευτέρας, από το οποίο η Αθήνα αναμένει μόνο μια πολιτική δήλωση.

Ο κ. Στουρνάρας ανέφερε επίσης ότι η καθυστέρηση οφείλεται σε διαφορετικές απόψεις των δανειστών (Μέρκελ - Λαγκάρντ) σχετικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.


Το EuroWorking Group, που προετοιμάζει το Eurogroup της Δευτέρας ήδη συνεδριάζει, με τη συμμετοχή του Π.Τσακλόγλου από την πλευρά της Ελλάδας.

Πάντως, σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, η Ελλάδα δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για την εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέους. «Οι χρηματοδοτικές ανάγκες της ελληνικής κυβέρνησης τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο θα είναι καλυμμένες, ως την καταβολή της επόμενης δόσης» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ανώτατος αξιωματούχος της ευρωζώνης.

Παρ' όλα αυτά, το μεσημέρι ο ΟΔΔΗΧ ανακοίνωσε την έκτακτη δημοπρασία έντοκων γραμματίων στις 13 Νοεμβρίου με στόχο την άντληση 3,125 δισ. ευρώ. Λίγο νωρίτερα κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters πως η κυβέρνηση μελετά την μετακύλιση εντόκων γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου ύψους 5 δισ. ευρώ που ωριμάζουν στα μέσα Νοεμβρίου, καθώς δεν αναμένει να λάβει την επόμενη δόση της διεθνούς βοήθειας πριν από τα τέλη του μήνα.

ΑΠΕ/ΔΟΛ
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ