2012-11-09 17:11:11
Φωτογραφία για Γ. Μαυραγάνης: Φορολογούνται μόλις οι 965 από τις 16.580 off shore
Πλήρης ασυδοσία επικρατεί στην Ελλάδα στο καθεστώς της φορολόγησης των off shore εταιρεών, όπως ομολογεί το υπουργείο Οικονομικών σε έγγραφη απάντησή του σε ερώτηση βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς. Σύμφωνα με την απάντηση, ελάχιστες από τις 16.580 εταιρείες που φέρονται να είναι ενεργές υποβάλλουν φορολογικές δηλώσεις και μάλιστα τα κέρδη που δηλώνουν εμφανίζουν συνεχή μείωση.

Παρά τις κατά καιρούς -τα τελευταία χρόνια- βαρύγδουπες δηλώσεις ων αρμόδιων κυβερνητικών παραγόντων, αποδεικνύεται πλέον με επίσημη ομολογία ότι το αποτέλεσμα της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και του μαύρου χρήματος είναι απογοητευτικό.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, απαντώντας σε ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΔΗΜΑΡ Νίκου Τσούκαλη σχετικά με «την ασυλία» για τις offshore στην Ελλάδα και τα πρόσωπα που κρύβονται πίσω από αυτές, σημειώνει ότι, σύμφωνα με στοιχεία που τηρούνται στο μητρώο taxis, υπάρχουν 21.065 αλλοδαπές εταιρείες εκ των οποίων είναι ενεργές 16.580 εταιρίες.

Ο κ. Τσούκαλης ζητούσε από το υπουργείο Οικονομικών να απαντήσει ποιος είναι ο ακριβής αριθμός των υπεράκτιων εταιρειών που εδρεύουν ή έχουν ακίνητα στην Ελλάδα, πόσες υπέβαλαν δηλώσεις και πλήρωσαν το ετήσιο τέλος ακινήτων, ποσοστού 3% επί της αντικειμενικής αξίας από το 2003 έως 2009 και 15% από το 2010 έως και σήμερα.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ