2012-03-22 21:24:32
Φωτογραφία για Αστυνομικοί σε κτίρια θα «στοχεύουν» για τυχόν ταραξίες στην παρέλαση
Αυστηρά είναι τα μέτρα ασφάλειας που έχει προγραμματίσει η ΕΛΑΣ για την αποτροπή επεισοδίων τόσο κατά τη διάρκεια της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης την ημέρα της Εθνικής Παλιγγενεσίας όσο και κατά τις μαθητικές.Το σχέδιο που έχει εκπονηθεί από τους επιτελείς της αστυνομίας προβλέπει από παρατηρητές αστυνομικούς στα μεγάλα κτίρια στο κέντρο της Αθήνας, τα μάτια των οποίων θα εστιάζουν σε άτομα που προετοιμάζουν επεισόδια, έως ανάπτυξη περίπου 7.000 αστυνομικών. 

Οι αστυνομικοί - επόπτες, όταν εντοπίζουν άτομα ή ομάδες ατόμων που κρίνουν ότι είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε έκτροπα, θα ειδοποιούν τους συναδέλφους τους στους δρόμους, ώστε να τα απομονώνουν. Επίσης, θα βρίσκονται στη διάθεση της υπηρεσίας τους όλοι οι αστυνομικοί των ΜΑΤ στην Αττική, ενώ 40 διμοιρίες των ΜΑΤ, θα επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή του Συντάγματος. Το σχέδιο της ΕΛΑΣ προβλέπει ακόμη και συλλήψεις ατόμων, όπως ανέφεραν ανώτατοι αξιωματικοί, τα οποία «θα ασχημονούν».Διαβάστε περισσότερα Παράλληλα, θα πραγματοποιούνται αυστηρότατοι έλεγχοι των στοιχείων της ταυτότητας όσων επιχειρήσουν να προσεγγίσουν την εξέδρα των επισήμων και προληπτικές προσαγωγές όσων φέρουν αντικείμενα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία επεισοδίων.


Την Κυριακή, ημέρα της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης, γύρω και απέναντι από τη Βουλή θα στηθούν κιγκλιδώματα, τα οποία αφ΄ ενός θα περιορίζουν την κίνηση και αφ΄ετέρου θα δίνουν τη δυνατότητα καλύτερου ελέγχου ατόμων που ενδεχομένως θελήσουν να προκαλέσουν κάποιο επεισόδιο.

ΠΟΑΣΥ: Δεν είναι δυνατόν οι εθνικές επέτειοι να εορτάζονται με την επιβολή μέτρων

Έντονα αντέδρασε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων στην απόφαση της κυβέρνησης να επιστρατεύσει ισχυρές δυνάμεις, ώστε να μην γίνουν επεισόδια.

Στην ανακοίνωσή της, τονίζει:

«Δεν είναι δυνατόν οι εθνικές επέτειοι να εορτάζονται με την επιβολή μέτρων αστυνομίας και μάλιστα καταστρατηγώντας κάθε έννοια ωραρίου, αδειών και ημερήσιων αναπαύσεων του αστυνομικού.

Δεν είναι αυτή η αποστολή μας. Τα κοινωνικά προβλήματα και ο θυμός ενός ολόκληρου λαού, δεν αντιμετωπίζονται με την καταστολή.

»Δηλώνουμε κάθετα αντίθετοι στα πρωτοφανή μέτρα 'τάξης και ασφάλειας' και για τον πρόσθετο λόγο ότι για κάθε τι αρνητικό, όπως έγινε πριν λίγες ημέρες στο ΟΑΚΑ, οι συνήθεις 'εισαγγελείς' θα σπεύσουν να κατηγορήσουν και πάλι την Ελληνική Αστυνομία.»Δεν θα παρελάσουν οι ανάπηροι πολέμουΓια πρώτη φορά, εξάλλου, δεν θα παρελάσουν οι ανάπηροι πολέμου, αντιδρώντας με αυτό τον τρόπο στα έκτακτα μέτρα της κυβέρνησης. Η ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Ελλάδας αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Εμείς οι ανάπηροι μαχητές αυτών των τελευταίων πολέμων, συνεχιστές των προγόνων μας του 1821, αποφασίσαμε μέσω της Συνομοσπονδίας Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Ελλάδας για πρώτη φορά να μην παρελάσουμε, αντιδρώντας και εμείς στα σκληρά μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση εναντίον του λαού μας και ειδικότερα των συμπολεμιστών μας»,

Τα μέτρα για τη μαθητική παρέλαση της Παρασκευής

Από τις επτά το πρωί της Παρασκευής θα αρχίσουν τα μέτρα της αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας, για τη μαθητική παρέλαση. Όπως έγινε γνωστό, θα απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση των οχημάτων και θα διακόπτεται η κυκλοφορία.

Ειδικότερα, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διακόπτεται στις εξής λεωφόρους, οδούς και πλατείες:Β. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της.Β. Σοφίας, στο τμήμα της από την συμβολή με την Λ. Β. Κωνσταντίνου έως τη Λ. Αμαλίας.Β. Γεωργίου Α΄, σε όλο το μήκος της.Πανεπιστημίου (Ελ. Βενιζέλου), σε όλο το μήκος της.Σταδίου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αιόλου και της Πλ. Συντάγματος.Β. Όλγας, σε όλο το μήκος της.Συγγρού, στο τμήμα της από την οδό Αθ. Διάκου έως Διον. Αρεοπαγίτου.Όθωνος, σε όλο το μήκος της.Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της.Κυκλοφοριακές παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν στο σύνολο των Δήμων της Αττικής που θα γίνουν μαθητικές παρελάσεις, ενώ την παραπάνω ημερομηνία και ώρα θα γίνουν τροποποιήσεις στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.Παπούλιας: Ο ελληνικός λαός «διαθέτει τόλμη και αποφασιστικότητα

Την πεποίθησή του ότι ο ελληνικός λαός «διαθέτει τόλμη και αποφασιστικότητα ώστε να επιλέξει, σε δύσκολες στιγμές όπως οι σημερινές, τον δρόμο εκείνο που θα οδηγήσει στην ανάκτηση της προόδου και της ανταγωνιστικότητας της χώρας» δηλώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, στο μήνυμά του προς τους Ελληνες του εξωτερικού ενόψει της 25ης Μαρτίου.

Ο κ. Παπούλιας υπογραμμίζει ακόμη ότι παρά το βαρύ κόστος, «παραμένει υψηλό το φρόνημα του λαού μας ότι θα μπορέσουμε να υπερβούμε και τις σημερινές αντιξοότητες, όπως μας διδάσκει η ιστορία και οι παραδόσεις ενός λαού που ξέρει να δίνει ασύμμετρες μάχες και να τις κερδίζει».

Ειδικά για τους Ελληνες του εξωτερικού εκφράζει την εκτίμηση και τις ευχαριστίες του για τη συστράτευσή τους και για τη συμβολή τους στην αποκατάσταση της διεθνούς εικόνας της Ελλάδας, καθώς και στην ανάδυση ενός νέου πνεύματος φιλελληνισμού που έρχεται να υποστηρίξει τις προσπάθειες που καταβάλλει ο λαός μας για την υπέρβαση της κρίσης.

Οι Ελληνες του εξωτερικού εξακολουθούν να αποτελούν «φορείς μεταλαμπάδευσης του ελληνικού πνεύματος και του πολιτισμού, αλλά και πυλώνα ηθικής στήριξης του ελλαδικού ελληνισμού, που αγωνίζεται να ανταπεξέλθει στη λαίλαπα της διεθνούς οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα και δοκιμάζει τους πολίτες της και ιδιαίτερα τους οικονομικά ασθενέστερους» καταλήγει το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63634150 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΥΝΤΑΓΗ: Φαρφάλες με σολομό
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΣΥΝΤΑΓΗ: Φαρφάλες με σολομό
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ