2012-11-10 02:55:04
Φωτογραφία για Συμφωνία των ΗΠΑ με τη Σαουδική Αραβία για πολεμικό υλικό
Σε συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία για την πώληση 20 μεταγωγικών αεροσκαφών τύπου C-130 και 5 αεροσκαφών ανεφοδιασμού τύπου... KC-130 έναντι του ποσού των 6,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ήρθε το αμερικανικό πεντάγωνο.

Παράλληλα, στο «deal» συμπεριλαμβάνονται 120 κινητήρες αεροσκαφών, συστήματα Link 16, ένα σύστημα επικοινωνίας του ΝΑΤΟ, και ανταλλακτικά.

Μετά την αγορά ρεκόρ δεκάδων αεροσκαφών και ελικοπτέρων στα τέλη του 2010 έναντι του ποσού-μαμούθ των περίπου 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η πώληση αυτή ενισχύει τη θέση των Ηνωμένων Πολιτειών ως ο κύριος προμηθευτής όπλων προς τη Σαουδική Αραβία.

Η σύμβαση των 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την πώληση 84 μαχητικών F-15 και τον εκσυγχρονισμό άλλων 70, καθώς επίσης την πώληση 178 ελικοπτέρων Apache, Black Hawk, AH-6i και MD-530F.

Ωστόσο, το Κογκρέσο έχει 30 ημέρες για να προβάλει σχετικές αντιρρήσεις, για τη νέα πώληση του στρατιωτικού υλικού στο Ριάντ.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ προωθεί τις πωλήσεις όπλων σε χώρες του Περσικού Κόλπου, για να ενισχύσει τους συμμάχους της στην αντιμετώπιση του Ιράν και της πυρηνικής απειλής που αντιπροσωπεύει η Τεχεράνη, για τις χώρες της Δύσης.

Ταυτόχρονα για την αμυντική βιομηχανία των ΗΠΑ, η προοπτική αυτών των πωλήσεων, είναι καλή είδηση σε μια εποχή που ο προϋπολογισμός του πενταγώνου είναι ιδιαιτέρως πτωτικός.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ