2012-11-10 07:03:02
Φωτογραφία για Στη δεύτερη φάση του Κιότο προσχωρεί η Αυστραλία
Η κυβέρνηση της Αυστραλίας ανακοίνωσε την ετοιμότητα της να προσχωρήσει στη δεύτερη φάση του πρωτοκόλλου του Κιότο για την κλιματική αλλαγή.

Σύμφωνα με το BBC, ο υπουργός Περιβάλλοντος Greg Combet υποστήριξε ότι η χώρα του προχωρά σε αυτή την κίνηση, καθώς εντείνονται οι διεργασίες σε διεθνές επίπεδο για την μείωση των εκπομπών ρύπων.

Η «δεύτερη δέσμευση» για την περίοδο του Κιότο θα μπορούσε να ανανεώσει τις δεσμεύσεις για περιορισμό των εκπομπών μέχρι το 2020. Η Αυστραλία βρίσκεται στις πρώτες θέσεις παγκοσμίως στην εκπομπή ρύπων που είναι υπεύθυνοι για το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Το κυβερνών Εργατικό κόμμα υπέγραψε το Πρωτόκολλο του Κιότο σε μια από τις πρώτες πράξεις του, μετά τη νίκη που το έφερε στην εξουσία το 2007.

Το πρωτόκολλο, που εγκρίθηκε αρχικά το Κιότο, Ιαπωνία, το 1997, έχει ως στόχο την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη με τη θέσπιση νομικά δεσμευτικών στόχων για τις χώρες να μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. Ο πρώτος γύρος των περικοπών, οι οποίες ισχύουν μόνο για τις ανεπτυγμένες χώρες, λήγει στο τέλος του τρέχοντος έτους.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ