2012-11-10 08:00:51
Φωτογραφία για Skyfall!
Μέσα στην εβδομάδα όλοι (εκτός από τους «παντόφλες» που έφτασαν στο σινεμά αλλά το αίσθημα τους ανάγκασε να δουν κομεντί) είδαμε τον Τζέιμς Μποντ να… πέφτει από τα σύννεφα.

Στο τέλος της όμως δεν υπάρχουν ούτε αισθήματα, ούτε συννεφάκια.

Γιατί έχει ντέρμπι!

Σαν αυτό που θα δώσουν οι «ευρωπαίοι» Ατρόμητος και Πανιώνιος.

Σαν αυτό που θα προσπαθήσει να αποτρέψει -και- στην Κέρκυρα ο Παναθηναϊκός. Και σαν αυτό που θα είναι πάντα (ανεξαρτήτως βαθμών, χρημάτων και στόχων) το ΑΕΚ-Ολυμπιακός!

Παρακολουθήστε σε real time την εξέλιξη όλων των αγώνων από το control room του sport-fm.gr.

Σάββατο, 10/11

ΟΦΗ-Βέροια (17:15, NovaSports 1)

Κι όταν χάνει, πάλι… δεν χάνει! Η ήττα του ΟΦΗ από τον Ολυμπιακό σταμάτησε το μίνι αήττητο τριών ματς (στα οποία τσίμπησε πόντους από ΠΑΟΚ και ΠΑΟ). Η καλή εμφάνιση που τη συνόδευσε όμως -στη δυσκολότερη έδρα του πρωταθλήματος- δεν είναι αμελητέο κέρδος. Άλλωστε αντίπαλοί του στη μάχη της επιβίωσης, όπως η Βέροια, δεν το βρίσκουν συχνά. Και μετά το τέταρτο παιχνίδι χωρίς νίκη (απέναντι στον Άρη) είναι αναγκασμένοι να το ψάξουν στο «Γεντί Κουλέ».


ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιάχος (Χίου)

ΒΟΗΘΟΙ: Ακρίβος (Αθηνών), Σωτηρόπουλος (Αχαΐας)

ΓΗΠΕΔΟ: «Θ. Βαρδινογιάννης»

ΠΑΣ Γιάννινα-SKODA Ξάνθη (17:15, NovaSports 2)

Και τώρα οι δυο τους! Διότι όλη τη βδομάδα ήταν οι… τρεις τους, μαζί με τη Βέροια, στο «διαμέρισμα» πάνω από το ισόγειο της βαθμολογίας. Εκεί όπου κόλλησε ο ΠΑΣ, αδυνατώντας κάτι παραπάνω από το να χάσει αξιοπρεπώς στην Τρίπολη. Εκεί όπου σκαρφάλωσε με την πρώτη νίκη έπειτα από έξι ματς (επί του Λεβαδειακού) η Ξάνθη. Κι εκεί όπου δεν αποκλείεται να παραμείνουν συγκάτοικοι, αν οι Γιαννιώτες συνεχίσουν να μην αξιοποιούν την έδρα τους και οι ακρίτες φέρουν το αγαπημένο τους αποτέλεσμα (τρεις ισοπαλίες) μακριά απ’ αυτή.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Λιαχούδης (Μακεδονίας)

ΒΟΗΘΟΙ: Δημητριάδης (Μακεδονίας), Θανασακούδης (Μακεδονίας)

ΓΗΠΕΔΟ: «Ζωσιμάδες»

Λεβαδειακός-Άρης (19:30, NovaSports 2)

Γκολ και βλέπουμε! Υποτίθεται ότι ο Λεβαδειακός ψάχνει μια νίκη για να πάρει ανάσα. Για να γίνει όμως αυτό πρέπει να… σκοράρει. Κι άλλη φορά από τότε με τον Πανιώνιο -συμπεριλαμβανόμενου και της τελευταίου ματς στα Πηγάδια- δίχτυα δεν ξαναμάτωσε. Ματώνουν άλλοι όμως. Όσοι προσπαθούν, αλλά δεν καταφέρνουν, να νικήσουν τον Άρη (Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός). Αλλά και οι ίδιοι οι «κίτρινοι», που έφτυσαν αίμα αλλά γύρισαν τελικά και το παιχνίδι με τη Βέροια.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάνταλος (Αθηνών)

ΒΟΗΘΟΙ: Καρατζίκας (Αθηνών), Ελευθερίου (Αθηνών)

ΓΗΠΕΔΟ: Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς

Κυριακή, 11/11

Ατρόμητος-Πανιώνιος (15:00, NovaSports 1)

«This is… Peristeri»! Ναι, αλλά «do you know Panionios»; Προβάροντας δικαιωματικά τα αγγλικά τους (αφού παραμένουν σε τροχιά πλέι-οφ) θα μπορούσαν άνετα να υποστηρίξουν τον διάλογο. Γιατί ο Ατρόμητος πανηγύρισε τελικά στην έδρα του (με τον Πανθρακικό) λίγα λεπτά πριν σβήσει τα κεράκια τριών μηνών χωρίς νίκη. Και ο Πανιώνιος όμως, τι έγινε που έχασε (ματς και δεύτερη θέση) από τον ΠΑΟΚ; Κέρδισε τις εντυπώσεις -με την ωραία μπάλα του- και το δικαίωμα να υποστηρίζει ότι πάει για ντέρμπι στα δυτικά προάστια.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μήτσιος (Ηπείρου)

ΒΟΗΘΟΙ: Τάτσης (Ηπείρου), Κουρομπύλια (Καρδίτσας)

ΓΗΠΕΔΟ: Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου

ΠΑΟΚ-Πλατανιάς (17:15, NovaSports 3)

«Κι όμως μπορώ»! Ο ΠΑΟΚ το φώναζε και πριν. Μετά τη νίκη όμως με δέκα παίκτες στη Νέα Σμύρνη, τα έξι ματς που έχει να χάσει και την επαφή που… δε λέει να χάσει με την κορυφή, είναι ευκολότερο να πιστέψεις ότι μπορεί να κυνηγήσει τον Ολυμπιακό. Άλλωστε αν κάνει τον Πλατανιά ένα ακόμα «θύμα» του απόλυτου στην Τούμπα, θα στείλει τον πρωτοπόρο με το (όποιο) άγχος του -2 στο (όποιο) ντέρμπι με την ΑΕΚ. Εκτός κι αν οι Χανιώτες ξαναβρούν τον τσαμπουκά που αγνοούν (μαζί με τη νίκη) εδώ και τέσσερις αγωνιστικές.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αρετόπουλος (Τρικάλων)

ΒΟΗΘΟΙ: Μπαλτάς (Αχαΐας), Σταθόπουλος (Ηλείας)

ΓΗΠΕΔΟ: Τούμπα

Πανθρακικός-Αστέρας Τρίπολης (17:15, NovaSports 1)

Κάρα-τρίχα! Τόσο απείχε ο Πανθρακικός από έναν πολύτιμο πόντο στο Περιστέρι, πριν ο Καραγκούνης τον αφήσει στον τόπο -και στον πάτο σχεδόν της βαθμολογίας. Με βελτιωμένη εικόνα μεν (στο ντεμπούτο Δερμιτζάκη) αλλά χωρίς περιθώρια πλέον. Για όλα αυτά, βέβαια, λίγο ενδιαφέρεται ο Αστέρας. Που ασχολείται πια με τα ψηλά πατώματα της βαθμολογίας, έχει χάσει μόνο σε Τούμπα και «Καραϊσκάκη» κι εφόσον πάρει το δεύτερο διπλό του μπορεί να φτάσει ακόμα και στην τρίτη θέση.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Στυλιάρας (Αιτ/νίας)

ΒΟΗΘΟΙ: Ευθυμιάδης (Πιερίας), Κωσταράς (Αιτ/νίας)

ΓΗΠΕΔΟ: Δημοτικό Στάδιο Κομοτηνής

ΑΕΚ-Ολυμπιακός (19:30, NovaSports 1)

Τα ντέρμπι είναι ιδέες! Και ειδικά ο κόσμος της ΑΕΚ επικαλείται συχνά τη φράση που υποστηρίζει την… αθανασία τους! Ακόμα κι αν (έφτασε να) παίζει ο πρώτος της βαθμολογίας με τον τελευταίο. Εκείνος που περιμένει πώς και πώς το επόμενο παιχνίδι του Champions League μ’ εκείνον που περιμένει πώς και πώς τον επενδυτή να τον σώσει. Κι εκείνος που ψάχνει μια μεγάλη νίκη για να πιστέψει στον εαυτό του μ’ εκείνον που τη θέλει για να (συνεχίσουν να) τον ψάχνουν οι ανταγωνιστές του στην κορυφή.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σιδηρόπουλος (Δωδ/νήσου)

ΒΟΗΘΟΙ: Σαραϊδάρης (Μακεδονίας), Βασιλειάδης (Μακεδονίας)

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ

Δευτέρα, 12/11

Κέρκυρα-Παναθηναϊκός (19:30, NovaSports 1)

Φτου κι απ’ την αρχή! Πάνω που ο Παναθηναϊκός πίστεψε ότι μπορεί να κάνει ένα νέο ξεκίνημα με την ΑΕΚ, ήρθε η ευρωπαϊκή «σφαλιάρα» από τη Λάτσιο. Και τον έφερε και πάλι πίσω: Στην γκρίνια, στη μουρμούρα και στην προσπάθεια να χτίσει -στην Ελλάδα έστω- ένα σερί. Για να γίνει αυτό όμως (και να μείνει κοντά στις θέσεις των πλέι-οφ) χρειάζεται διπλό. Και η εικόνα της Κέρκυρας -με πέντε ματς χωρίς ήττα και συγκομιδή εννέα βαθμών- μόνο εύκολη υπόθεση δεν το κάνει να μοιάζει.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δασκαλόπουλος (Κορινθίας)

ΒΟΗΘΟΙ: Γκάγκας (Λάρισας), Γεωργιάδης (Κοζάνης)

ΓΗΠΕΔΟ: ΕΑΚ Κέρκυρας

Η επόμενη αγωνιστική (11η)

Σάββατο, 17/11

Άρης-ΠΑΣ Γιάννινα (17:15)

Πανιώνιος-Πλατανιάς (17:15)

Ολυμπιακός-Κέρκυρα (19:30)

Κυριακή, 18/11

ΟΦΗ-Λεβαδειακός (15:00)

SKODA Ξάνθη-Πανθρακικός (17:15)

Βέροια-ΑΕΚ (17:15)

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ (19:30)

Δευτέρα, 19/11

Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος (19:30)
sport-fm.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ