2012-11-10 08:25:30
Φωτογραφία για Παραιτήθηκε ο διευθυντής της CIA λόγω απιστίας
Ο διευθυντής της CIA, απόστρατος αξιωματικός Ντέιβιντ Πετρέους, υπέβαλε αιφνιδιαστικά την Παρασκευή την... παραίτησή του προς τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, επικαλούμενος εξωσυζυγική σχέση.

Σε μήνυμά του προς το προσωπικό της CIA διευκρίνισε τους λόγους της παραίτησης αναφέροντας ότι «μετά από 37 χρόνια γάμου, έκανα μια εξαιρετικά κακή επιλογή δεσμευόμενος σε μια εξωσυζυγική σχέση. Μια τέτοια συμπεριφορά είναι απαράδεκτη, τόσο ως συζύγου όσο και ως επικεφαλής ενός οργανισμού όπως ο δικός μας».

Ο Πετρέους ενημέρωσε την Πέμπτη τον πρόεδρο κατ’ιδίαν ο οποίος μία ημέρα αργότερα έκανε δεκτή την παραίτηση για προσωπικούς λόγους.

Ο Μπαράκ Ομπάμα, αποφεύγοντας πάντως να θίξει τους λόγους της παραίτησης, σε γραπτή δήλωση έπλεξε το εγκώμιο του Πετρέους ως στρατηγού που προσέφερε πολλά στο έθνος και με την υπηρεσία του «έκανε τη χώρα μας ασφαλέστερη και πιο δυνατή».

Έναν από τους «πλέον αξιοσέβαστους δημόσιους λειτουργούς της χώρας μας» χαρακτήρισε τον παραιτηθέντα και ο επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών, Τζέιμς Κλάπερ.

Προσωρινός αντικαταστάτης θα είναι ο υποδιευθυντής της υπηρεσίας, Μάικλ Μόρελ.

Ο Πετρέους είχε μακρά σταδιοδρομία στον στρατό και την τελευταία δεκαετία είχε θητεύσει σε κρίσιμα πόστα, ως επικεφαλής των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ και αργότερα των ΝΑΤΟϊκών στο Αφγανιστάν, όπου και στα δύο πιστώνεται με μία γενικά επιτυχημένη παρουσία.

Αυτό τον κατέστησε ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων και του έδωσε τη δυνατότητα να περάσει με επιτυχία στην πολιτική όταν το 2011 αποστρατεύτηκε για να αναλάβει την CIA. Η παραίτηση -και μάλιστα για τους λόγους που έγινε- μάλλον θα βάλει πρόωρο τέλος στην καριέρα του.

Αποχωρώντας ο Πετρέους αφήνει μία υπηρεσία που έχει να αντιμετωπίσει περικοπές στον προϋπολογισμό μετά από μια δεκαετία επέκτασης, σημειώνει το Reuters, αλλά και ερωτήματα για την αποτελεσματικότητά της, όπως τουλάχιστον φάνηκε στα τραγικά περιστατικά της επίθεσης στο προξενείο της Βεγγάζης.
nooz
pontikonews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ