2012-11-10 08:39:26
Φωτογραφία για Η Ericsson παρουσίασε ένα νέο gateway ευρυζωνικών δικτύων
Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η ζωή μας στο σπίτι συνδέεται όλο και περισσότερο με το διαδίκτυο, καθώς υιοθετούμε τη χρήση νέων συσκευών, όπως οι έξυπνες τηλεοράσεις, οι κονσόλες παιχνιδιών, τα tablets και τα smartphones, οι οποίες υποστηρίζουν την ευρυζωνική επικοινωνία και μπορούν να φέρνουν στο σαλόνι μας βίντεο υψηλής ανάλυσης χωρίς τη μεσολάβηση κάποιου παρόχου περιεχομένου (over-the-top), ή υπηρεσίες βασισμένες στην τεχνολογία cloud.

 Η τελευταία προσθήκη της Ericsson (NASDAQ: ERIC) στο χώρο των δικτυακών gateways μας δίνει τη δυνατότητα να απολαμβάνουμε υπηρεσίες που διαφοροποιούνται βάσει των προσωπικών μας προτιμήσεων, ενώ παράλληλα υποστηρίζει την αυξανόμενη ζήτηση για συνδρομητικές υπηρεσίες, αλλά και την απαίτηση για μεγαλύτερο εύρος ζώνης (bandwidth), η οποία έρχεται ως επακόλουθο της δικτύωσης όλο και περισσότερων συσκευών.

 Βασισμένο στην πλατφόρμα της οικογένειας προϊόντων Smart Services Router SSR 8000, το Broadband Network Gateway (BNG) της Ericsson είναι ένα gateway επόμενης γενιάς, το οποίο έχει σχεδιαστεί ώστε να επιταχύνει την διείσδυση των υπηρεσιών βίντεο και cloud σε έναν όλο και μεγαλύτερο αριθμό κατοικιών που διαθέτει σύνδεση στο διαδίκτυο, και ταυτόχρονα να βοηθά τους παρόχους σταθερού Ίντερνετ να μειώσουν τα λειτουργικά τους κόστη
. Tο νέο BNG δημιουργεί νέες ευκαιρίες για τους παρόχους δικτύων σταθερής ή κινητής επικοινωνίας να προσφέρουν ευρυζωνικές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, προσαρμοσμένες στις προσωπικές προτιμήσεις των συνδρομητών τους, υποστηρίζοντας τον όλο και μεγαλύτερο αριθμό έξυπνων συσκευών ενός σπιτιού. Η κ. Jennifer Pigg, ιδρυτής και πρόεδρος της Battle Green Research, εταιρεία του ομίλου Yankee Group, αναφέρει: «Οι πάροχοι υπηρεσιών βρίσκονται σε μια διαρκή μάχη να μειώσουν το κόστος ανά bit του δικτύου τους. Την ίδια στιγμή, οι χρήστες περιμένουν μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία έναντι των χρημάτων που καταβάλλουν, υπό τη μορφή υπηρεσιών με υψηλό βαθμό προσαρμογής στις προσωπικές τους προτιμήσεις. Tο Ericsson SSR 8000 ικανοποιεί και τις δύο πλευρές αυτής της εξίσωσης». «Το γεγονός ότι το SSR 8000 υποστηρίζει μέχρι και 768.000 συνδρομητές είναι εντυπωσιακό. Το ότι το καταφέρνει με ένα μονό rack και συνολική κατανάλωση 14.000 watts υπό πλήρες φορτίο, είναι μοναδικό. Παρόλα αυτά, ένα σύγχρονο δίκτυο δεν αρκεί να διαθέτει γρήγορες και εύκολα επεκτάσιμες πύλες στα άκρα του, οι οποίες θα εξασφαλίζουν χαμηλό TCO..”

 Το BNG on SSR 8000 της Ericsson υποστηρίζει μια μεγάλη γκάμα διαφορετικών interface και δίνει τη δυνατότητα παροχής προηγμένων υπηρεσιών, οι οποίες βελτιστοποιούν την εμπειρία του χρήστη, και βοηθούν στη δημιουργία νέων συνδρομητικών πακέτων. Υποστηρίζει με άνεση ταχύτητες της τάξης των 100 gigabit, ενώ παράλληλα επιτρέπει στους παρόχους να έχουν κέρδη μέσα από την παροχή απαιτητικών υπηρεσιών, όπως το streaming βίντεο υψηλής ανάλυσης και οι υπηρεσίες cloud.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ