2012-11-10 08:39:05
Φωτογραφία για Από τον Ιανουάριο του 2013 το Κοινωνικό Παντοπωλείο Πολυ-Family του Συλλόγου Πολυτέκνων Αιγιαλείας
Τη λειτουργία Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης ετοιμάζει πυρετωδώς ο Σύλλογος Πολυτέκνων Αιγιαλείας, δηλαδή ενός "Κοινωνικού Παντοπωλείου" με χαμηλές τιμές για τους πελάτες, καθώς θα απουσιάζουν τα έξοδα που προκύπτουν από τους εμπορικούς μεσάζοντες. Το κατάστημα αυτό θα στεγαστεί πιθανότατα στη συμβολή των οδών Επ.Τιμοθέου και Μελετοπούλων (πρώην παιδότοπος) και θα λειτουργήσει από τον Ιανουάριο του 2013.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου Πολυτέκνων Αιγιαλείας, από τις 4 Σεπτεμβρίου έχει ιδρυθεί Κοινωνικός Συνεταιρισμός Συλλογικού Σκοπού με την επωνυμία «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ» και διακριτικό τίτλο με έδρα το Αίγιο, σύμφωνα με τον νόμο 4019/2011. Η εν λόγω κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση έχει ως επιδίωξη (σκοπό) το συλλογικό όφελος και την εξυπηρέτηση γενικότερων κοινωνικών συμφερόντων. Η παραγωγή προϊόντων και η παροχή υπηρεσιών για την ικανοποίηση των αναγκών της συλλογικότητας, που προάγουν το τοπικό και συλλογικό συμφέρον, την προώθηση της απασχόλησης, την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και την ενδυνάμωση της τοπικής ή περιφερειακής ανάπτυξης.


Η ΚοινΣΕπ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Πολυτέκνων Αιγιαλείας και είναι νομικό πρόσωπο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Τα κέρδη δεν διατίθενται στα μέλη του, αλλά διατίθενται: α) για την δημιουργία αποθεματικού κατά 5%, β) στους εργαζομένους της επιχείρησης ως πριμ παραγωγικότητας το 25% και το υπόλοιπο 70% διατίθεται για νέες δραστηριότητες με σκοπό πάντα την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Η συνεταιριστική μερίδα προσδιορίστηκε στο ύψος των 50,00 ευρώ και κάθε μέλος δύναται να πάρει έως πέντε (5) συνεταιριστικές μερίδες, πλην όμως θα έχει δικαίωμα μιας ψήφου στις γενικές συνελεύσεις.

Μέλη εκτός πολύτεκνους τρίτεκνους άνεργους κλπ. μπορεί να γίνει και κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο που διαπνέεται και ευαισθητοποιείται από τις αρχές και τις επιδιώξεις του Συνεταιρισμού.

Το κεφάλαιο του Συνεταιρισμού αποτελείται:

α) Από τις συνεταιριστικές μερίδες β) επιχορηγήσεις από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων την Ευρωπαϊκή ένωση, διεθνείς ή εθνικούς οργανισμούς, από οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού και έσοδα από άλλα προγράμματα γ) Κεφάλαια από κληροδοτήματα δωρεές τρίτων και παραχωρήσεις της χρήσης περιουσιακών στοιχείων.

Η συνεταιριστική επιχείρηση σκοπό θα έχει να διατίθενται τα εμπορεύματα με μειωμένες τιμές από 20% έως 50%, διότι σκοπός του Νομοθέτη δεν είναι η εξασφάλιση κέρδους αλλά η δημιουργία θέσεων εργασίας, όπως τονίζεται.

Για το θέμα θα συζητήσει στην προσεχή Γενική Συνέλευση το Δ.Σ. των Πολυτέκνων, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Νοεμβρίου στις 10 π.μ. στην αίθουσα του Συλλόγου (Βασ. Κων/νου 52), όπου θα συζητηθούν τα εξής δύο θέματα:

1.Οικονομικός και Διοικητικός απολογισμός 2011.

2.Έγκριση για έναρξη εργασιών της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης σύμφωνα με τον νόμο 4019/2011.

Σε περίπτωση μη υπάρξεως απαρτίας η Γ.Σ. θα πραγματοποιηθεί στις 11.30 π.μ. της ίδιας ημέρας στον ίδιο χώρο με τα ίδια θέματα της ημερησίας διάταξης.

Όσοι θέλουν να ενημερωθούν για την επιχειρηματική αυτή προσπάθεια μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα του συλλόγου 26910-20898 και 26910-24395, εργάσιμες ώρες.

Πηγή: filodimos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ