2012-11-10 09:32:02
Φωτογραφία για Πάτρα: Ναυάγησε το σχέδιο για πολυδιοικητήριο στο ΚΕΤχ- Την ΜΟΜΑ ζητά το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για να στεγαστεί η Πυροσβεστική
Καμία προοπτική να μετατραπεί σε πολυδιοικητήριο το ΚΕΤχ για τη στέγαση δημοσίων υπηρεσιών δεν υπάρχει, καθώς όπως αναφέρουν πληροφορίες, το σχέδιο αυτό ναυάγησε πριν καν διερευνηθεί σε βάθος.

Κατόπιν τούτου δεν υπάρχει περίπτωση να μετεγκατασταθούν εκεί όπως η Περιφέρεια και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση,και οι ΔΟΥ, οι ΤΥΔΚ, η Διεύθυνση Συγκοινωνιών, πολλές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., του Δήμου, της ΤΕΔΚ και φυσικά τα δικαστήρια, όπως είχε διαρρεύσει τις προηγούμενες ημέρες, με βάση πληροφορίες για την έκθεση Ράιχενμπαχ.

Αντιθέτως πληροφορίες από πηγές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αναφέρουν ότι στο χώρο αυτό δεν υπάρχει καμία περίπτωση δημιουργίας πολυδιοικητηρίου και οι προτάσεις της ομάδας Ράιχενμπαχ θα πέσουν στο κενό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τις τελευταίες ημέρες έχουν παγώσει τα σχέδια μεταφοράς ενώ στο χώρο έχει μεταφερθεί η Λέσχη Αξιωματικών που βρισκόταν στην Ηρώων Πολυτεχνείου και Τερψιθέας και στο άμεσο μέλλον αναμένεται η μεταφορά στρατολογικών γραφείων.


Την ίδια ώρα, η Πυροσβεστική, τα γραφεία της οποίας η σύμφωνα με τις προτάσεις Ράιχενμπαχ, σχεδιαζόταν να μεταφερθούν στο ΚΕΤχ, κοιτάζει με τρόπο προς τη ΜΟΜΑ.

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, υπέβαλε ήδη αίτημα στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, προκειμένου να παραχωρηθεί για χρήση από την Πυροσβεστική, τόσο ττα κτίρια της ΜΟΜΑ, όσο και τα 300 στρέμματα στον Ρηγανόκαμπο.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, απάντησε όμως ότι δεν μπορεί αν γίνει η παραχώρηση, αλλά πώληση δημόσιας έκτασης ή εκμίσθωση.

Σε κάθε περίπτωση αναμένονται εξελίξεις ενώ οι εργαζόμενοι σημειώνουν ότι παρά το πάγωμα της μεταφοράς, όλα ακόμη είναι ανοικτά και καλούν τους τοπικούς φορείς σε εγρήγορση.

Πηγή: Thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ