2012-03-22 22:20:09
Φωτογραφία για Προετοιμάζονται κέντρα κράτησης μεταναστών σε κάθε περιφέρεια
Στην κατασκευή του κέντρου κράτησης μεταναστών σε παλιό στρατόπεδο στη Νεάπολη Κοζάνης επέμεινε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος σχολιάζοντας τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας αναφέρθηκε στα αντισταθμιστικά οφέλη για την ευρύτερη περιοχή. Μάλιστα, όπως ανέφερε προετοιμάζονται ανάλογα κέντρα υποδοχής σε όλες τις περιφέρειες, τα οποία θα αποτελούν ουσιαστικά χώρους προετοιμασίας για τον επαναπατρισμό στη χώρα τους. Μετά από συνάντηση που είχε με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργο Δακή και τη δήμαρχο Βοΐου, Παναγιώτα Ορφανίδου, ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι «θα τονωθούν οι τοπικές οικονομίες θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, θα προσληφθούν υπάλληλοι για την καθαριότητα, και τη φύλαξη για τη διοικητική μέριμνα και υποστήριξη, θα ενισχυθεί το τοπικό εμπόριο».

Ανέφερε μάλιστα ότι με τη διαδικασία του κατεπείγοντος προετοιμάζονται για κάθε περιφέρεια «κέντρα κλειστής φιλοξενίας παράνομων μεταναστών που θα αποτελούν ουσιαστικά χώρους προετοιμασίας για την επιστροφή στη χώρα τους».


«Η ίδρυση των πρώτων Κέντρων Κλειστής Φιλοξενίας σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, αποτελεί το κομβικό σημείο που βρισκόμαστε τώρα σε σχέση με τον εθνικό μας σχεδιασμό», ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Ξεκινάμε από την Κοζάνη τον επόμενο μήνα».

Υποστήριξε ακόμη ότι η επιλογή του συγκεκριμένου στρατοπέδου «έγινε διότι πληροί συγκεκριμένες και απαιτούμενες τεχνικές προδιαγραφές και είναι άμεσα υλοποιήσιμη».

Όπως διευκρίνισε, θα φιλοξενηθούν προσωρινά μέχρι την απέλαση τους περίπου 1.000 παράνομοι μετανάστες «με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας».

Πάντως, η κ. Ορφανίδου έκανε λόγο για μια προειλημμένη απόφαση που σχεδιάστηκε ερήμην των τοπικών αρχών και που δεν μπορεί να υλοποιηθεί εντός 20 ημερών σε ένα εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο με ένα αποχετευτικό σύστημα που δεν μπορεί να στηρίξει την υποδομή 1.000 μεταναστών ενδεχομένως και περισσότερων.

Το πρωί κάτοικοι της Νεάπολης Κοζάνης πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στη συνέχεια προχώρησαν σε πορεία μέχρι το στρατόπεδο.
tvxs.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ