2012-11-10 12:09:02
Φωτογραφία για ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΡΕΚΟΡ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΤΟΥ ΖΑΡΝΤΙΜ!
Ο Ζαρντίμ κερδίζει το στοίχημα της Ευρώπης και με νίκη στο ΟΑΚΑ θα έχει τα καλύτερα αποτελέσματα στην ιστορία της ομάδας στο συγκεκριμένο διάστημα, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το "sday.gr".

Αναλυτικά Αν μη τι άλλο ο Λεονάρντο Ζαρντίμ μπορούσε προχθές να αισθάνεται δικαιωμένος. Ήταν για μεγάλο διάστημα με την πλάτη στον τοίχο, αμφισβητήθηκε απ' όλους, αλλά παρά τις πολλές αλλαγές στο ρόστερ έχει την ομάδα πρώτη στο πρωτάθλημα με διαφορά και την οδηγεί τουλάχιστον στο Γιουρόπα Λιγκ τον Ιανουάριο.

Μπορεί ο Ολυμπιακός να μην έχει εντυπωσιάσει με το ποδόσφαιρο που έχει παίξει σε αρκετά παιχνίδια, αλλά πλέον βγαίνουν σιγά σιγά και καλοί συνδυασμοί, και ο Πορτογάλος κερδίζει συνεχώς όλα τα στοιχήματα.

Το επόμενο; Να κερδίσει την ΑΕΚ και να έχει πλέον τα καλύτερα αποτελέσματα από οποιονδήποτε προκάτοχό του στο συγκεκριμένο διάστημα που έχει διανύσει και με τις υποχρεώσεις του Τσάμπιονς Λιγκ. Το οξύμωρο είναι ότι η καλύτερη σεζόν ήταν το 2009-10 με τον Κετσπάγια αρχικά και τον Ζίκο στη συνέχεια. Μία σεζόν που κατέληξε σε... διάλυση της ομάδας και στην πέμπτη θέση μέσω των πλέι οφ.


Τότε ο Ολυμπιακός είχε έξι πόντους στις τέσσερις αγωνιστικές (προκρίθηκε στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ) και στο πρωτάθλημα οχτώ νίκες και μία ισοπαλία. Στη δέκατη αγωνιστική έκανε γκέλα, με ισοπαλία απέναντι στον Ηρακλή στο Φάληρο την περίοδο 1998-99 επί Μπάγεβιτς, που επίσης προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, είχε επτά πόντους έπειτα από τις τέσσερις αγωνιστικές, αλλά στο πρωτάθλημα είχε μία ήττα και μία ισοπαλία. Την επόμενη σεζόν, που συνέχισε στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, είχε τέσσερις βαθμούς στον όμιλο και είχε μία ήττα στο πρωτάθλημα, έχοντας ήδη αντικαταστήσει τον Μπάγεβιτς με τον Μπιγκόν.

Τη σεζόν 2000-01 που επίσης συνέχισε στο ΟΥΕΦΑ, είχε έξι βαθμούς στον όμιλο και είχε κάνει δύο ισοπαλίες στο πρωτάθλημα. Την περίοδο 2004-05 που συνέχισε στο ΟΥΕΦΑ, χάνοντας στην ισοβαθμία την πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ, είχε επτά πόντους στον όμιλο, αλλά μία ήττα και μία ισοπαλία στο πρωτάθλημα. Τη σεζόν 2007-08, με τον Λεμονή που συνέχισε στο Τσάμπιονς Λιγκ, είχε πέντε βαθμούς στον όμιλο και στο πρωτάθλημα είχε νωρίς τρεις ισοπαλίες. Και πέρυσι, με τον Βαλβέρδε που συνέχισε στο Γιουρόπα Λιγκ, είχε μόλις τρεις πόντους στον όμιλο και στα πρώτα έξι ματς πρωταθλήματος δύο ισοπαλίες.

Αναμφίβολα το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό. Μπορεί να μην είναι πιεστικός ο Ολυμπιακός όπως πέρυσι, αλλά πρέπει να δούμε και το ρόστερ που έχει. Ο Πορτογάλος δείχνει να προσεγγίζει έξυπνα τα παιχνίδια, δίνοντας χώρο, με την ομάδα να έχει δυνάμεις στο τέλος. Ενώ πέρυσι, με τη Ρούμπιν και τη Μέταλιστ, ξέμενε από δυνάμεις στο τέλος, αν και πρέπει να υπολογίσουμε ότι τότε ήταν σε προχωρημένο στάδιο η σεζόν.

Ο Ζαρντίμ δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να μιλήσει για «απαντήσεις» από την πλευρά του, ωστόσο αφιέρωσε τη νίκη μέσω του facebook «σε όλους αυτούς που έχουν δουλέψει μαζί μου σε αυτά τα 17 χρόνια της καριέρας μου (παίκτες, προπονητές και μέλη του τιμ) και για διάφορους λόγους δεν είχαν συμμετάσχει στο Τσάμπιονς Λιγκ».

Τρέχει πιο πολύ ο Ολυμπιακός

Τα νούμερα λένε την αλήθεια! Ποια είναι αυτή; Ο Ολυμπιακός σε όλα του τα παιχνίδια στο Τσάμπιονς Λιγκ τρέχει περισσότερο από τους αντιπάλους του. Με τη Σάλκε είχε 108,97 χλμ. έναντι 108,92 των Γερμανών. Στο Λονδίνο με την Αρσεναλ είχε 114,2 έναντι 112,4 των Άγγλων και στη Γαλλία με τη Μονπελιέ είχε 111,2 έναντι 103,4. Όσο για την Τρίτη, οι «ερυθρόλευκοι» έγραψαν 110,2 έναντι 108,1 των Γάλλων.
 
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ