2012-11-10 12:05:12
Φωτογραφία για Συνέντευξη Τσίπρα άναψε φωτιές – Κόντρα με τη ΝΔ
Βέβαιος ότι η κυβέρνηση δεν θα αντέξει το βάρος της εφαρμογής του προγράμματος λιτότητας, εμφανίζεται ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική έκδοση της γερμανικής εφημερίδας «Die Zeit». Ο κ. Τσίπρας επαναλαμβάνει ακόμη ότι το ελληνικό πρόγραμμα δεν είναι βιώσιμο, ενώ τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν έτοιμος να κυβερνήσει ήδη από τις 18 Ιουνίου, όταν, όπως λέει χαρακτηριστικά, «κίνησαν θεούς και δαίμονες για να μας αποτρέψουν από την εξουσία». Εκφράζει μάλιστα την πεποίθηση ότι σύντομα ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι κυβέρνηση.

Αμφισβητεί ότι υπάρχει πλέον συμφωνία ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και στην τρόικα σχετικώς με το πώς θα λυθεί το πρόβλημα της κρίσης, αλλά και το αν υπάρχει καν σχέδιο για την ελληνική κρίση.

Ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί μάλιστα ότι κανένας σοβαρός επενδυτής δεν θα δαπανήσει τα χρήματά του, όταν ξέρει ότι ο χρόνος αυτής της κυβέρνησης τελειώνει και αναφέρει χαρακτηριστικά: «Τόσο καταστροφική πολιτική θα μπορούσε ίσως να υλοποιηθεί σε μια αφρικανική χώρα, όχι στην Ευρώπη, με το νομικό της πολιτισμό. Θα έπρεπε να καταργηθεί το Σύνταγμα και το Κοινοβούλιο».


Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι ο κ. Σαμαράς, μετά την ψήφιση του νέου πακέτου μέτρων, δεν είναι ανακουφισμένος, αλλά σε πανικό. «Η τρικομματική κυβέρνησή του, μετά τις πρόσφατες εκλογές του Ιουνίου αριθμούσε 179 βουλευτές. Στην προχθεσινή ψηφοφορία, κι ενώ δεν έχουν περάσει 5 μήνες, συγκέντρωσε 153 βουλευτές. Η κυβέρνηση κρέμεται από μια κλωστή και δεν θα αντέξει. Τώρα έχει να εφαρμόσει το μόλις ψηφισμένο πακέτο λιτότητας. Αυτό θα προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις στην κοινωνία», σημειώνει ο κ. Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας ερωτάται ακόμη γιατί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ανάρτησε πανό στο Σύνταγμα κατά την διάρκεια της συνεδρίασης στην Βουλή, για να εξηγήσει ότι επρόκειτο για κίνηση με συμβολική σημασία, «να σχηματίσουμε μια γέφυρα ανάμεσα στο Κοινοβούλιο και στο λαό, ο οποίος δίκαια διαμαρτύρεται και αντιτίθεται στην πολιτική που ασκείται».

Απαντώντας πάντως σε ερώτηση αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να κυβερνήσει, ο Αλέξης Τσίπρας διαβεβαιώνει ότι ήταν ήδη έτοιμος από τις εκλογές της 18ης Ιουνίου. «Αν δεν είχαν κινήσει θεούς και δαίμονες για να μας αποτρέψουν από την εξουσία, η Ελλάδα δε θα είχε τώρα ένα νέο Μνημόνιο. Θα ήμασταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση από αυτή που είμαστε σήμερα. Η χώρα έχασε μια ευκαιρία. Αλλά σύντομα ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι κυβέρνηση στην Ελλάδα», δηλώνει.

Σκληρή κόντρα με ΝΔ

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ζήτησε το λόγο για να καταγγείλει «διαστρέβλωση και παραποίηση» της συνέντευξης Τσίπρα εκ μέρους του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, τονίζοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν τάχθηκε εναντίον των επενδύσεων, αλλά εναντίον των αποκρατικοποιήσεων. Παρατήρησε μάλιστα, πως «σε ορισμένα site, καταχωρούνται οι δηλώσεις που γίνονται εδώ, πριν εκφωνηθούν».

«Είναι άλλο πράγμα η επένδυση και άλλο πράγμα το ξεπούλημα της χώρας. Απέναντι στο ξεπούλημα της χώρας θα είμαστε ενάντιοι. Τελεία και παύλα!» ανέφερε ο κος Λαφαζάνης.

«Δεν υπάρχει καμία παραποίηση» απάντησε για λογαριασμό της Νέας Δημοκρατίας, ο Μάκης Βορίδης.

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ, ΣΚΑΪ, Deutsche Welle
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ