2012-11-10 12:17:03
Φωτογραφία για O μακελάρης του Οσλο καταγγέλλει: Ο καφές που σερβίρουν στη φυλακή είναι κρύος
Ο Αντερς Μπρέιβικ, ο άνθρωπος που έκοψε το νήμα της ζωής σε 77 ανθρώπους και τραυμάτισε ανεπανόρθωτα την κοινωνία και την ιστορική μνήμη της Νορβηγίας διαμαρτύρεται από τις φυλακές όπου κρατείται ότι οι συνθήκες διαβίωσής του είναι απάνθρωπες.

Σε ένα χειμαρρώδες κείμενο που μάλλον αποτυπώνει την παράνοιά του, ο Μπρέιβικ, καταγγέλει τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησής του με «τρανταχτά» παραδείγματα όπως ότι ο καφές που του σερβίρουν είναι κρύος, το βούτυρο για το ψωμί του δεν επαρκεί και το κελί του δεν είναι ωραία διακοσμημένο.

Ο δικηγόρος του επισημαίνει, ακόμη, ότι ο μακελάρης ζει σε συνθήκες απόλυτης απομόνωσης και οτι το κελί του είναι πολύ μικρό.

Στην επιστολή του ο δολοφόνος καταγγέλει ότι οι χειροπέδες που του φορούν όταν τον μετακινούν είναι πολύ κοφτερές, στο κελί του κάνει κρύο και οι διακόπτες για τα φώτα και την τηλεόραση είναι εκτός κελιού και κάθε φορά που θέλει να κάνει ζάπινγκ ή να κοιμηθεί πρέπει να φωνάζει τον φύλακα.

Το αποκορύφωμα, ωστόσο, είναι ότι ο Άντερς Μπρέιβικ δηλώνει έξαλλος επειδή δεν τον αφήνουν να βάζει κρέμα σώματος!

Σημειωτέον ότι το σωφρονιστικό σύστημα της Νορβηγίας θεωρείται ένα από τα καλύτερα στον κόσμο ενώ η ανώτατη ποινή για οποιοδήποτε αδίκημα είναι τα 21 χρόνια, νόμος που δοκιμάστηκε και αμφισβητήθηκε αρκετά στην περίπτωση του Μπρέιβικ μέχρι, τελικά, να ισχύσει.

Πηγή: iefimerida
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ